Přejít k hlavnímu obsahu

Velká premiéra ve fnatic. MATYS se postaví finalistům Majoru

29. 11. 2023 | 12:45 Counter-Strike 2 Preview
Velký den pro Matúše „MATYS“ Šimka a celou domácí scénu. Poprvé v historie nastoupí za A-tým slavné organizace Fnatic nastoupí zástupce česko-slovenského Counter-Striku. Čerstvý šampion MČR jen několik dní po brněnském triumfu nastoupí v Elisa Masters Espoo 2023, v úvodním zápase se postaví GamerLegion, poraženým finalistům posledního Majoru v CS:GO.
Velká premiéra ve fnatic. MATYS se postaví finalistům Majoru
Velká premiéra ve fnatic. MATYS se postaví finalistům Majoru
Zdroj: Josip Brtan/HLTV

Nová sestava fnatic má před sebou premiéru. Pětice v černé a oranžové se postaví v rámci finského turnaje Elisa Masters Espoo od 13:00 proti GamerLegion v BO1 zápase. Vítěz půjde do horního pavouka a utká se s lepším z dvojice ENCE/HAVU, poražený spadne do dolní poloviny bracketu a v následující BO3 mu bude hrozit vyřazení.

Z každé čtyřčlenné skupiny postoupí do play-off dva celky. Vyzařovací část bude single-elimination, kdo prohraje, končí. Semifinále se odehraje BO3, souboj o titul pak bude podobně jako na MČR BO5. MATYS by tak měl čerstvé zkušenosti, pokud by se probojoval až do finále. To je ale v konkurenci týmů jako MOUZ, ENCE nebo Complexity ohromně náročný úkol.

Celkový prize pool turnaje činí 200 000 dolarů, vítěz si ukrojí celou polovinu. Přímý přenos z Elisa Masters Espoo můžete sledovat na oficiálním Twitch kanále Elisa Esports.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).