Přejít k hlavnímu obsahu

Finále o 44 milionů startuje! Tým české hvězdy jde do boje o titul mistrů světa

1. 12. 2023 | 08:15 PUBG: Battlegrounds Preview
Světový šampionát v PUBG: Battlegrounds jde do svého závěru. Mezi šestnácti nejlepšími týmy z celého světa ve finále nechybí ani Spacestation Gaming s Miloslavem „PiXeL1K“ Feikem.
Miloslav „PiXeL1K“ Feik
Miloslav „PiXeL1K“ Feik
Zdroj: PUBG Esports

Miloslav „PiXeL1K“ Feik se po mnoha zajímavých angažmá usadil v Severní Americe. S týmem Friendly Fire ovládl nejvyšší americkou soutěž a drtivým finišem si zajistil místenku na světovém šampionátu. Díky tomu si ambiciózní celek vyhlédla organizace Spacestation Gaming, kterou nyní celé kvarteto reprezentuje.

Hlavní hvězdou týmu je loňský vicemistr světa, který přišel do sestavy jako poslední. Paavo „PaG3“ Voutilainen potvrzuje vysoké kvality i na letošním mistrovství. Druhou polovinu sestavy tvoří sehrané duo, které spolu jako bratrsky prochází všemi týmy společně už několik let. Dylan „Roth“ Short a Daniel „Sharpshot“ Hernandez si ze Spacestation Gaming dokonce na šampionátu PGC zahráli již před dvěma lety.

Stejně jako v roce 2021, tak i nyní se SSG podařilo postoupit do finále. Cestu ale za sebou nemají vůbec jednoduchou. Ve skupinové fázi se po dobrém startu propadli a začali tak rovnou v pavouku poražených. Tam ale získali dva Chicken Dinnery a v konečném součtu o jediný bod postoupili do Last Chance. Tam už se mohli klepat o poznání méně, protože ovládli první dvě hry a ve zbylé desítce už si jen kontrolovali pozici.

PiXeL1K sice nepatří ke statisticky nejlepším hráčům šampionátu ani svého týmu, jeho role však spočívá v jiných přednostech a v číslech ji nikdy nevyčete. Bez jeho klíčového přínosu by PaG3 nebo Sharpshot nemohli zářit, tak jak září. Velkolepé finále se za české účasti odehraje o tomto víkendu, vždy od 12:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.