Přejít k hlavnímu obsahu

Co si přejí děti k Vánocům? Videohry a předplatné, ukázala studie

30. 11. 2023 | 19:30 Lifestyle
Studie americké agentury Ipsos sledovala statistiky ohledně vánočních přání v Americe. Mladiství si nejvíce přejí věci spojené s videohrami. U dospělých je pak procento značně menší.
Co si přejí děti k Vánocům? Videohry a předplatné, ukázala studie
Co si přejí děti k Vánocům? Videohry a předplatné, ukázala studie
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Hraní videoher je obrovsky populární a zejména mladší generace vyžaduje k hraní to nejnovější, co se na trhu nachází. Bohužel pro rodiče výdaje nekončí tím, že se pořídí konzole. Nejen nákupy nových titulů, ale také nákupy přímo ve hrách obohacují hráčský zážitek (kosmetické doplňky, virtuální měna, zbraně atd.). Hráči si však mohou zakoupit také různé herní passy, díky kterým získávají například pecky zdarma.

Studie Entertainment Software Association (ESA) od agentury Ipsos odhalila, že až 72% z 501 amerických dětí si k Vánocům přeje dárek spojený s  videohrami. Další statistiky říkají, že 39% si bude přát herní předplatné v podobě passu, 38% požádá Santu Clause o konzoli, 32% dětí si přeje herní vybavení nebo příslušenství a 29% si dokonce přeje i virtuální měnu.

Co se týče dospělých hráčů, procento je už značně menší. Z 500 dotázaných si totiž dárek spojený s hrami bude přát „pouhých“ 32%. Každý z nich by si měl dle informací pořídit něco v hodnotě kolem 10 000 korun. „Více než 212 milionů Američanů pravidelně hraje videohry, takže není překvapením, že hry jsou na špičce letošního seznamu přání,“ tvrdí prezident agentury Ipsos.

38% dětí si bude přát konzoli
38% dětí si bude přát konzoli
: depositphotos.com (s povolením)