Přejít k hlavnímu obsahu

Zaklínač 4 na cestě. Momentálně na hře pracuje přes 300 vývojářů

2. 12. 2023 | 15:15 Gaming
Nový Zaklínač má ve studiu CD Projekt Red nejvyšší prioritu. Na projektu Polaris, který se zabývá právě čtvrtým dílem Zaklínače, pracuje přes 300 vývojářů. Jedná se tak o téměř polovinu celého studia, druhá část potom pracuje na Cyberpunku.
Zaklínač 4 na cestě? Momentálně na hře pracuje přes 300 vývojářů
Zaklínač 4 na cestě? Momentálně na hře pracuje přes 300 vývojářů
Zdroj: Twitter.com

O dalším díle velice úspěšné herní série Zaklínač dala společnost CD Projekt Red vědět naposledy v roce 2022, kdy se oficiálně zmínila o začátku jeho vývoje. Herním světem se teď roznesla zpráva o tom, že příprava čtvrtého pokračování probíhá skvěle a v současné době na něm pracuje téměř polovina celého studia (cca 300 zaměstnanců). 

Tým se neustále rozrůstá a na konci minulého měsíce dosáhl počtu téměř 330 vývojářů. Je to už skoro více než polovina celého našeho týmu. Opravdu se snaží připravit ten nejlepší herní zážitek, na který všichni čekají,“ prozradil generální ředitel společnosti, Adam Kicinski. „Očekáváme, že během příštího roku se tým rozroste až na 400 lidí,“ dodal na konec.

CD Projekt Red momentálně pracuje také na Cyberpunku. Ten však dle počtu zaměstnanců nemá tak vysokou prioritu, jako právě zmíněný Zaklínač 4. Projekt, který se zabývá novým Zaklínačem, se jmenuje Polaris. Po čtvrtém dílu by se mělo začít pracovat také na remaku Geraltova prvního Zaklínače.