Přejít k hlavnímu obsahu

Dva zápasy a konec na turnaji. MATYS neprožil ve fnatic úspěšnou premiéru

30. 11. 2023 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Vyhrál na MČR, druhý den hned naskočil na letadlo do Finska a byl oficiálně představen jako jedna z posil fnatic. Matúš „MATYS“ Šimko má za sebou šílený týden, který zakončil premiérou v černé a oranžové na Elisa Masters Espoo. Po dvou prohrách se slavná organizace s turnajem končí na děleném poslední místě. „Je čas grindit,“ zahlásil slovenský střelec.
Dva zápasy a konec na turnaji. MATYS neprožil ve fnatic úspěšnou premiéru
Dva zápasy a konec na turnaji. MATYS neprožil ve fnatic úspěšnou premiéru
Zdroj: twitter.com/ElisaEsports

Nebyla to pro čerstvě sestavenou pětici fnatic vůbec jednoduchá premiéra. Tréninku bylo absolutní minimum a los přiřadil MATYSovi a jeho kolegům hned GamerLegion a ENCE - dvanáctý a čtvrtý tým světového žebříčku HLTV. Pořádně ostrý start pro mančaft, ve kterém dva hráči nemají zkušenosti s nejvyšším levelem Counter-Striku.

První zápas byla BO1 proti GamerLegion. Fnatic nezačali dobře, na své teroristické straně se nedostali ke slovu. MATYS měl po první polovině na svém kontě pouhé čtyři killy, Vertigo ale nakonec zakončil jako nejlepší střelec svého mančaftu se skóre 15-14. Na vítězství to ale nestačilo, FNC prohráli 8:13 a spadli do dolní části pavouka.

Tam už čekali ENCE, kteří překvapivě padli s HAVU. Druhé utkání, kde se rozhodovalo o prvním vypadnuvším týmu, už bylo BO3. A pro outsidera začalo dobře. Na Anubisu se fnatic dařilo, kromě prvních několika kol diktovali tempo. Naopak Lukas „gla1ve“ Rossander skončil úvodní mapu se skóre 1-15. Nakonec 13:7 pro FNC a vedení 1:0.

Další dvě mapy už ale slovenskému hráči a jeho kolegům vůbec nevyšly. Celkem na Vertigu a Overpassu nasbírali pouhých sedm kol - 2:13 a 5:13. Celkem tak prohráli 1:2 a s Elisa Masters Espoo se rozloučili na děleném posledním místě. Teď je čas na trénink.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).