Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq už s forsyym nepočítá. Přestup je pravděpodobný, komentuje ředitel

2. 12. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Kolem mezinárodní CS2 sekce Entropiqu je v posledních dnech ticho, ačkoliv do oficiálních zápasů nastupuje bez Davida „forsyy“ Bílého. Na vysvětlení situace se redakce PLAYzone.cz zeptala samotného Games Directora organizace, jak to s českým sniperem ve skutečnosti je.
Entropiq CS2 tým
Entropiq CS2 tým
Zdroj: Entropiqteam

„Je to jednoduché, forsyy je předmětem zájmu o přestup z vícero stran, a protože s největší pravděpodobností nějaká strana přestup dotáhne, tak my nečekáme a zkoušíme hráče na tryoutech/standinech,“ vysvětlil hned na úvod Pavel Klaban, jaká je momentálně situace kolem jediného českého hráče v hlavní sestavě Entropiqu.

Po scéně kolovaly drby a spekulace, že se měl Bílý pohádat se svými spoluhráči. Tuto fámu esportový ředitel organizace vyvrací: „Žádné hádky, nesmysl. Žádná rozepře nic, ba naopak, myslím, že má náš klub docela rád.“

Klaban také vysvětlil situaci, kdy na portále HLTV.org svítila informace, že forsyy opustil Entropiq a hned proti němu má nastoupit za tým IKLA v zápase European Pro League. Jednalo se ale jen o chybu editorů. Přesto do všech zápasů od té doby naskakuje Efekan „S3NSEY“ Topaloglu, sniper se zkušenostmi z BIG.

Jak tedy budou vypadat následující dny a týdny v Entropiqu? „Teď zatím standinujem a podle vývoje se uvidí. Každý den s Davidem mluvím o vývoji a sám nevím, kam se to teď vyvine,“ přiznal Klaban. Na otázku, proč tým nevydal vyjádření alespoň směrem k fanouškům, odvětil, že klub nechtěl do světa pouštět nekompletní informace. „Vývoj je vrtkavý. Existoval scénář, kde něco mohlo být už o minulém víkendu,“ dodal ředitel klubu.

Probíhající jednání o přestupu jasně naznačují, že forsyyho nečeká dlouhé období bez oficiálního zápasu, jako si zažil po posazení na lavičku v SINNERS. Dá se očekávat, že prioritou je pro něj Evropa, ale opět po roce se bude jistě vedle jeho jména skloňovat i varianta přestupu do Dynama Eclot, které má opět volné křeslo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.