Přejít k hlavnímu obsahu

Životní přestup je na spadnutí. Frozen má ve FaZe debutovat už za dva týdny!

3. 12. 2023 | 08:54 Counter-Strike 2 Spekulace
Přesun Davida „frozen“ Čerňanského do aktuálně nejlepšího týmu světa už není jen pouhou spekulací. Podle nejnovějších informací je přestup jen otázkou oficialit, slovenská superstar by si premiéru ve FaZe měla zažít už na BLAST Premier World Final, jak říká uzávěrka soupisek.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: MOUZ

Russel „Twistzz“ Van Dulken byl na startu éry nového Counter-Striku u nepřerušené série finálových účastí a několika titulů. Stejně se ale chystá vrátit na místo, kde získal první ze svých dvou rekordních Intel Grand Slamů. FaZe se včera oficiálně rozloučili s kanadským pilířem a krátce na to začaly přicházet potvrzené informace o jeho náhradě. David „frozen“ Čerňanský po necelých pěti letech skutečně převlékne dres.

FaZe se s letošním rokem rozloučí na BLAST Premier World Final, kde už se poprvé ukáže s novou posilou. Zahraniční novináři se shodují, že se organizace dohodly na přestupu ještě před vypršením frozenovy smlouvy a premiéra na slovenskou hvězdu čeká právě v Abú Dhabí. Na milionovém turnaji nechybí ani MOUZ, kteří do týmu nahlásili Ludviga „Brollan“ Brolina z NIP. Není však známo, jestli nejde jen o záskok.

Frozen se v jednom týmu opět potká se svými bývalými kolegy, Finn „karrigan“ Andersen a Robin „ropz“ Kool opustili MOUZ shodně v roce 2021. Zkušený, ale stále mladý slovenský střelec tak jde stejným směrem do prostředí, které už od prvního dne bude do jisté míry znát. Rychlejší adaptace bude pro něj důležitá, protože u aktuální světové jedničky jsou očekávání jen ta nejvyšší. Vše by ale mělo směrovat k Majoru.

Doplnění sestavy je pro fanoušky FaZe dobrým znamením. Od konce října totiž organizace spadá pod struktury společnosti GameSquare, kam ale patří také konkurenční CS2 tým Complexity. Brzy bude muset dojít k řešení, protože dva celky jednoho majitele nebudou moci hrát stejné turnaje. FaZe nedávno nastálo přivítali také kouče Filipa „NEO“ Kubskiho a namísto zákulisních záležitostí se soustředí na boje o tituly.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.