Přejít k hlavnímu obsahu

Odmítá světové nabídky a zůstává věrný. Odměnou mu může být titul

3. 12. 2023 | 15:39 Counter-Strike 2 Preview
Na turnaj Elisa Masters Espoo dorazily tři členové nejlepší světové pětky, přesto do finále dokázaly postoupit dva celky z druhé desítky. Apeks a FURIA všechny překvapily a mohou závěr roku ověnčit cenným titulem. Oba týmy na mezinárodní titul čekají už pořádně dlouho.
FURIA CS2 tým
FURIA CS2 tým
Zdroj: FURIA Esports

MOUZ ani Complexity nedokázali navázat na dosavadní formu a z Elisa Masters Espoo vypadli již ve skupinové fázi. Jejich přemožitelé Apeks a FURIA následně zvládli svá semifinále, když vyřadili finské organizace HAVU a ENCE. Publikum se na severu Evropy dočká BO5 střetnutí týmů, u kterých to nečekalo.

Apeks je sice semifinalistou posledního CS:GO Majoru, ale na mezinárodní scéně doposud nevyhráli ani jeden offline turnaj. Jedinou výjimkou je česko-slovenská akce Tipsport CS:GO Bratislava, mimo to má tituly pouze z norské ligy se svojí minulou sestavou. Aktuálně devatenáctý nejlepší tým světa má tak před sebou obří příležitost, která se nemusí opakovat. Na turnaji neztratili ani mapu a FURII už jednou porazili.

Brazilci jsou mezi světovou špičkou velkou stálicí, v jejich sbírce trofejí na HLTV.org ale svítí pouze americké soutěže. Někdejší světová trojka doposud ovládla jen menší turnaje, ale konečně se může dočkat. Nejvíce ze všech by si to zasloužil Kaike „KSCERATO“ Cerato, který i přes absenci týmových úspěchů v posledních třech letech nechyběl v žebříčku TOP 20 hráčů světa. Nedávno navíc odmítl šanci na přestup do týmu Liquid.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.