Přejít k hlavnímu obsahu

Šílená čísla. Fortnite znovu překonal rekord, pomohl i Eminem

3. 12. 2023 | 17:15 Fortnite Zajímavost
Fortnite zažil nadmíru povedenou sezónu. Návrat ke starým časům přilákal v měsíci listopadu přes 100 milionů hráčů z celého světa. Zároveň byl 2. prosince pokořen rekord souběžně pařících uživatelů. Číslo se podle statistik webu fortnite.gg zastavilo na 11 616 374. Hlavním důvodem je event končící čtvrtou kapitolu, kterého se zúčastnila i jedna hudební legenda. Svoje pecky zazpíval virtuální Eminem.
Šílená čísla. Fortnite znovu překonal rekord, pomohl i Eminem
Šílená čísla. Fortnite znovu překonal rekord, pomohl i Eminem
Zdroj: Epic Games (s povolením)

Epic Games moc dobře ví, jak kolem své hry budovat hype. Začalo to OG sezónou Fortnite a pokračovalo velikou živou akcí. Ta hráčům ukázala, na co se mohou v dalších měsících ve svém oblíbeném titulu těšit.

K vidění byly závody založené na Rocket League, svět Fortnite z kostek Lego nebo koncert Eminema. Akce byla obřím úspěchem. Podle webu fortnite.gg si během ní Fortnite zapnulo přes 11,6 milionu hráčů. Servery Epic Games bohužel tak obrovský zájem nevydržely. Pokud jste se chtěli do zábavy zapojit třeba jen o 30 minut dříve, jak doporučovali tvůrci, museli jste čekat přes hodinu ve frontě.

Zároveň se v listopadu ukázala obrovská síla nostalgie. OG Fortnite si během listopadu zahrálo 100 milionů hráčů, a to jen díky nasazení „staré verze“ hry. Jednalo se o velkolepou reprízu původní mapy, která před lety odstartovala úspěch Fortnite založený na battle royale, a přivedla ke hře desítky milionů hráčů.

Štítky: Fortnite, gaming, Eminem
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).