Přejít k hlavnímu obsahu

Korejský GOAT! Nejúspěšnější hráč historie se už potřetí stal mistrem světa

3. 12. 2023 | 19:36 PUBG: Battlegrounds Příběh
Battle royale svět zná svého nového krále. V jednom případě tedy staronového. Po čtyřech letech se vrací na trůn tým s Parkem „Loki“ Jung-youngem, tentokrát jde o Danawa e-sports. Korejská sestava si v posledním dni PUBG Global Championship pohlídala vedení a odnáší si 600 tisíc dolarů. Druhý skončil stejně jako vloni tým 17 Gaming, bronz berou Twisted Minds.
Park „Loki“ Jung-young
Park „Loki“ Jung-young
Zdroj: PUBG Esports

První světový šampionát v PUBG: Battlegrounds se uskutečnil v roce 2018, kdy se ještě kompetitivní scéna dělila v některých regionech na dva různé režimy. Poznali jsme tak dva týmy mistrů světa. Jedním z nich byla korejská sestava Gen.G Gold, která se v páté hře z celkových osmi dostala do vedení a už jej nepustila.

Ze dvou sestav jedné organizace se v následujícím roce stala jedna. A ta opět triumfovala. Společným jmenovatelem přitom byl Park „Loki“ Jung-young, podpořený trenérem Kimem „Chelator“ Min-kim. Od druhého titulu čekají Gen.G na další úspěch, ve finále letošního šampionátu dokonce skončili poslední.

Po třetím místě z PGI.S Invitationalu, který byl opožděnou náhradou zrušeného mistrovství světa v době covidové pandemie, vycítil Loki ideální chvíli na opuštění týmu. S kádrem DAMWON Gaming se poprvé v kariéře na šampionát nekvalifikoval, ale nevzdal se a s Danawa e-sports letos opět najel na vítěznou vlnu.

Až na úvodní turnaj roku letos neskončili ani jednou hůře než čtvrtí, většina týmu se na mistrovství světa navíc naladila titulem reprezentačních šampionů z Nations Cupu. Žádné zklamání poté nedovolili a úžasný rok skutečně zakončili na PUBG Global Championshipu. Nikdo jiný se nestal ani dvojnásobným mistrem světa, zatímco Loki triumfoval už potřetí! Nepochybně tak jde o nejúspěšnějšího hráče v dějinách své hry.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.