Přejít k hlavnímu obsahu

Medaile od bossů mají nejen výhody, ale i své mínusy

4. 12. 2023 | 09:30 Fortnite Update hry
Nová kapitola Fortnite zavedla do hry nový zajímavý prvek. Jedná se o medailony, které doplňují regeneraci štítu, ale také jejich držitele označují na mapě. Medailony lze získat z pěti bossů rozesetých po celé mapě.
Society Medallion ve Fortnite
Society Medallion ve Fortnite
Zdroj: Epic Games

Na ostrově jsou Oscar, Nisha, Montague, Valeria a kupodivu Peter Griffin. Porazit je, stejně jako mnoho jiných bossů z minulých sezón, není snadné, ale získání Society Medallionu stojí za vyzkoušení. Poskytne vám výhodu, ale i jednu nevýhodu.

Jeho primární strategickou výhodou ve hře je neomezená regenerace štítu v průběhu hry. Čím více máte medailonů, tím rychleji se shieldy doplňují. V případě, že hrajete ve více hráčích, není problém si medailon mezi spoluhráči předávat a doplňovat shieldy průběžně v celém týmu.

Čím více jich máte, tím rychleji se váš štít regeneruje. Což výrazně zlepšuje vaši schopnost přežití při střetnutí s nepřáteli.

Jejich držení má však i nevýhodu. Budete označeni na mapě, podobně jako tomu je při hledání bounty, avšak permanentně. A co je ještě podstatné, že čím více jich budete mít v inventáři, tím přesněji bude vaše poloha viditelná na mapě. To logicky vytváří rovnováhu mezi výhodou zvýšené regenerace štítů se zvýšeným rizikem, že vás nepřátelé budou neustále sledovat a stanete se snadněji terčem útoku.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.