Přejít k hlavnímu obsahu

Dobrá zpráva! Riot se konečně zaměřil na problémové boty

4. 12. 2023 | 12:02 League of Legends Update hry
Riot Games připravují veliký krok ke zlepšení herního zážitku pro novější hráče League of Legends. Populární MOBA se totiž podle všeho v roce 2024 dočká upgradnutých botů. Testy na PBE byly úspěšné, vývojáři jsou spokojení. Více informací by se měli hráči dozvědět na začátku příštího roku.
Dobrá zpráva! Riot se konečně zaměřil na problémové boty
Dobrá zpráva! Riot se konečně zaměřil na problémové boty
Zdroj: Riot Games

Interakce botů je již dlouho na seznamu přání hráčů League of Legends. Především nováčci využívají zápasů proti AI, aby se naučili herní mechanismy. Většina pokročilých funkcí je v tutorialu často ponechána stranou. A neideálně upravení boti dalšímu rozvoji hráčů nepomáhají.

Riot Games se rozhodli na AI zapracovat. Na testovacím serveru PBE se přibližně na týden mohli hráči seznámit s novými boty. A zdá se, že test proběhl úspěšně.

„PBE pro nás dopadlo opravdu dobře! Získali jsme z něj přesně to, co jsme potřebovali, pokud jde o technická opatření pro životaschopnost a zpětnou vazbu od hráčů. Díky tomu v současné době vytváříme další chování pro Advanced queue, protože jsme předvedli pouze Beginner queue,“ komentoval nové boty vývojář RiotDashiJador na Redditu.

Zástupce Riot Games poodhalil, kdy se mohou hráči na nové boty těšit. „Nicméně jsme na dobré cestě k vydání Intro/Beginner/Advanced queue, která bude plně připravena k vydání na začátku až v polovině roku 2024. Bude záležet i na načasování dalších větších věcí + budování pokročilých chování a integrace některých nových změn na Summoner's Riftu (např. řízení Shelly),“ přiblížil DashiJador budoucnost.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).