Přejít k hlavnímu obsahu

Desítky miliard korun. Šéf Xboxu odhalil, kolik ročně stojí Game Pass

4. 12. 2023 | 15:00 Gaming
Šéf společnosti Xbox Phil Spencer v rozhovoru pro Windows Central odhalil zákulisí a plány populární služby Xbox Game Pass. Ta podle jeho slov zůstane na aktuálních zařízeních, na PlayStation nebo Nintendo se tato služba vysloveně neplánuje. V současné době zároveň Xbox Game Pass ročně stojí více než 22 miliard korun.
Desítky miliard korun. Šéf Xboxu odhalil, kolik ročně stojí Game Pass
Desítky miliard korun. Šéf Xboxu odhalil, kolik ročně stojí Game Pass
Zdroj: Xbox

Za předplatné služby Xbox Game Pass platíme více než 22 miliard korun ročně,“ prohlásil šéf společnosti Xbox, Phil Spencer v rozhovoru pro Windows Central. „Do tohoto odvětví jsme vložili spoustu peněz a nehodláme s tím přestat. Podpora her třetích stran, které přichází do Game Passu, je pro nás velmi důležitá. Game Pass je služba, která obsahuje jak velké herní tituly, tak i ty menší, které jste ani nevěděli, že milujete,“ prohlásil Spencer v interview.

Game Pass je služba, kterou jsme za posledních pět let vybudovali a nejvíce se na ní soustředíme. Je to jedna z nejdůležitějších součástí identity konzole Xbox a myslím, že tomu bude tak i do budoucna. Už teď se snažíme hledat způsoby, jak inovovat naše herní portfolio a celkově naši platformu. Zaměřujeme se však pouze na Game Pass pro PC. Stejnou službu pro PlayStation nebo Nintendo do budoucna nemáme v plánu,“ řekla ke konci rozhovoru hlava Xboxu. 

Z rozhovoru se tedy fanoušci společnosti Xbox a služby Game Pass dozvěděli, že na ostatní platformy se Game Pass do budoucna neplánuje. Dalším bodem, kterému se v rozhovoru Phil věnoval, je jejich aktivní práce na spuštění mobilního obchodu. Ten by měl být přímou konkurencí firmám Apple a Google.

Štítky: Xbox, Game Pass