Přejít k hlavnímu obsahu

16 hodin, 70 milionů zhlédnutí. Trailer GTA 6 boří historické rekordy

5. 12. 2023 | 18:28 YouTube
Šílenství kolem dalšího dílu Grand Theft Auto je v plném proudu. První trailer vyšel v noci z pondělí na úterý, během prvních šestnácti hodin nastřádal pouze na oficiálním YouTube kanále Rockstar Games 70 milionů zhlédnutí. Populární herní studio tak překonalo světový rekord MrBeasta v počtu zhlédnutí na nehudebním videu za prvních 24 hodin.
16 hodin, 70 milionů zhlédnutí. Trailer GTA 6 boří historické rekordy
16 hodin, 70 milionů zhlédnutí. Trailer GTA 6 boří historické rekordy
Zdroj: Rockstar Games/MrBeast

Herní komunita neřeší nic jiného. Trailer GTA 6 je venku. Každý frame nového videa prochází podrobnému rozboru, hledá se jakákoli schovaná informace. Sebemenší náznak je spouštěčem nadšení a očekávání. GTA 6 sice vyjde až v roce 2025, už teď ale ovládlo herní svět.

Jedním z důkazů je nesmírná popularita již zmiňovaného traileru. Ten musel být kvůli leakům vydán s předstihem, okamžitě ale sbíral miliony lajků a stal se hitem. Za úvodních šestnáct hodin, co je oficiální trailer GTA 6 na YouTube kanále Rockstar Games, vidělo video přes 70 milionů uživatelů.

Grand Theft Auto tak překonalo dosavadní světový rekord pro nehudební video s největším počtem zhlédnutí v prvních 24 hodinách. A to ještě neznáme finální číslo. Předchozí rekord nastavil youtuber MrBeast v létě s videem „$1 vs $250,000 Vacation!“ - 52 milionů views. Pokud započítáme i hudbu, korunu pevně drží korejská skupina BTS s písní Butter - 108 milionů zhlédnutí.

Štítky: GTA 6, MrBeast
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).