Přejít k hlavnímu obsahu

Zakažte GTA6! Protesty starší generace pokračují i s šestým dílem

7. 12. 2023 | 12:10 Gaming
Na internetu aktuálně kolují diskuze, které se s každým novým dílem Grand Theft Auto otevírají znovu a znovu. Prosby o zákaz videohry GTA 6 posílají starší generace do světa s tím, že hra není vhodná pro děti. Má však jasné věkové omezení 18+. Někteří to ale nehodlají pochopit a #BanGTA6 trendoval na sociálních sítích.
#BanGTA6 trend je zpět s novým dílem zpátky
#BanGTA6 trend je zpět s novým dílem zpátky
Zdroj: Twitter.com

Jak už bývá s vydáním nového dílu Grand Theft Auto zvykem, do diskuze ohledně této hry se zapojují také starší generace lidí, kteří volají o zákazu této „nevhodné“ videohry. Hráče a vývojáři protesty nechápu. Vždyť GTA není a nikdy nebylo určeno pro děti. To se ale podstatná porce rozhodla ignorovat.

Mezi GTA nadšence se řadí i LeBron James. Ta hra vypadá neskutečně, napsala legenda

Zákaz GTA propagují pod označením #BanGTA6 a objevují se to jak na sociální síti X, tak i na Redditu. Protestujícím nejvíce vadí, že se v traileru ukazovaly osoby do půl těla. Zároveň se některým nelíbí, že v GTA 6 bude jednou z hlavních protagonistek žena a hra je prý příliš „woke“. Absolutně nepochopitelné.

Vím, že si vaše děti budou chtít hru zahrát stejně tak, jako si chtějí dát k snídani dort. Zakážete jim to? Najdou si svůj vlastní způsob, kterým se k dortu dostanou. Není úkolem každého jiného dospělého aby zajistil, že každé médium je vhodné pro děti,“ ptá se trefně Issy van der Velde z portálu Dot Esports.