Přejít k hlavnímu obsahu

Nový tým s potenciálem vyhrát Major. Team Liquid ulovil světové hvězdy

8. 12. 2023 | 14:09 Counter-Strike 2 Přestup
Po týdnech čekání jsou všechny posily týmu Liquid konečně oficiální. Oproti letním změnám se tohle přestupové okno slavné organizaci vydařilo. Hon za světovými tituly může započít.
Russel „Twistzz“ Van Dulken
Russel „Twistzz“ Van Dulken
Zdroj: Team Liquid

Už v polovině října začala prosakovat na povrch jména, na která Team Liquid cílí za účelem návratu mezi světovou špičku. Ze sestavy neodešli pouze Robert „Patsi“ Isyanov a Aleks „Rainwaker“ Petrov, ale také Josh „oSee“ Ohm a Damian „daps“ Steele. I přesto se Liquid byli schopni vrátit k americkému jádru.

Klíčovou postavou přestavby je Russel „Twistzz“ Van Dulken. Dvojnásobný držitel Intel Grand Slamu opustil světovou jedničku, aby v sobě probudil ještě větší oheň. Oficiální důvod odchodu z FaZe je ale neznámý. „Když jsem začal dostávat nabídky, uvědomil jsem si, že chci mladší tým s dlouhou životností,“ napsal na X.

Příchod Twistzze pomohl s rozhodováním i novému lídrovi a sniperovi v jedné osobě. „Velký důvod, proč jsem si vybral tento projekt,“ uvedl Casperu „cadiaN“ Møller k představení posledního dílku skládanky. Dánský kapitán je nejstarším členem sestavy, kromě vedení hry a výkonů s sebou přinese také spoustu energie.

Z návratu krajana se nejvíce těší Keith „NAF“ Markovic, který se Liquid upsal do roku 2026. V sestavě zůstává také Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis, jenž se vrátí ke své nejsilnější roli. Pětici doplňuje vycházející brazilská hvězda Felipe „skullz“ Medeiros, který se může opřít o nového kouče Wiltona „zews“ Prada.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.