Přejít k hlavnímu obsahu

Aktuálně nejhorší šampion v League of Legends. Riot se snaží opravit Hweie

8. 12. 2023 | 13:10 League of Legends Update hry
Nejnovější šampion v League of Legends je s přehledem nejhorším ve hře. V Emeraldu a vyšších divizích má v pátek odpoledne win rate pouhých 31 procent, což je o patnáct méně než druhá nejhorší postava (Wukong). Riot tak přispěchal s hotfix buffem, velká část komunity ale s rozhodnutím nesouhlasí. Hráči prý neměli dostatek času se náročného šampiona naučit.
Aktuálně nejhorší šampion v League of Legends. Riot se snaží opravit Hweie
Aktuálně nejhorší šampion v League of Legends. Riot se snaží opravit Hweie
Zdroj: Riot Games/u.gg

Hwei je v League of Legends jedinečným šampionem. Jako první v historii může seslat deset různých spellů, díky širokému výběru se ukazuje na midlane i jako support. Ani jedna pozice mu ale aktuálně nesedí. Nebo je třeba jen dát mu čas?

Podle Riot Games je příliš slabý a 24 hodin po oficiálním releasu přichází vývojáři s buffem. Q bude stát méně many, AP ratio na QQ bude o deset procent vyšší. Stejná schopnost bude udělovat i větší max HP% damage. EQ, EW a EE mají podobně jako QQ vyšší AP ratio.

Hweiův přístup ke hře je nekonvenční a osvěžující. Využívá svých kouzel k ochraně spoluhráčů, poskytuje podporu ve středu mapy a zároveň udržuje tlak na nepřítele. Jeho taktika spočívá v kombinaci magie a taktické inteligence, což ho činí nebezpečným protivníkem a cenným spojencem.

Vzhledem k jeho hybridnímu stylu a schopnosti vést tým k vítězství se Hwei rychle stává oblíbeným mezi hráči, kteří hledají nový a inovativní způsob, jak přistupovat ke hře. Lze předpokládat, že díky své náročnosti bude postrachem protivníků ve vyšším elu, ale zároveň spojenců v tom nižším.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).