Přejít k hlavnímu obsahu

Hry jsou předražené, tvrdí gameři. Proč si kupují tituly od nezávislých vývojářů?

9. 12. 2023 | 11:00 Gaming
Podle nového průzkumu si hru za plnou cenu koupí jen třetina uživatelů počítačových her. Zdá se, že jsou hráči ochotni si i na ty nejžádanější tituly chvíli počkat.
Hry jsou předražené, tvrdí gameři.
Hry jsou předražené, tvrdí gameři.
Zdroj: pixabay.com/cs/photos/fortnite-počítačová-hra-hra-hráč-4129124/

Studii provedla společnost Ultra ve spolupráci s agenturou Atomik Research. Průzkumu se zúčastnily celkem dvě tisícovky hráčů počítačových her z USA a Velké Británie. Výsledkem je jasné zjištění, že pouhých 36% dotázaných si kupuje hry za plnou cenu.

Dalších 32% uživatelů běžně čeká na slevu nebo jinou výhodnou nabídku a zbylých 32% pak upřednostňuje jen tituly, které jsou dostupné zdarma. Jedná se tak o hráče hojně využívající nabídky her zdarma na Epic Games Store nebo piráty, kteří hry stahují nelegálně.

Výzkum společnosti Ultra
Výzkum společnosti Ultra
Zdroj: Ultra

Součástí výzkumu ale byly i další otázky, ze kterých například vyplývá, že až 94% hráčů vnímá Youtube jako nejlepší platformu k objevování nových her. Dále se, ne až tak překvapivě, až 75% dotázaných shodlo, že AAA hry jsou předražené a 85% pak sdělilo, že slevy při nákupu nových titulů hrají velkou roli.

Většina gamerů, konkrétně 75% dotazovaných, si ráda zapaří i tituly od nezávislých vývojářů. Hlavním důvodem je podle průzkumu jejich kreativita.

Slevy při nákupu nových titulů hrají velkou roli
Slevy při nákupu nových titulů hrají velkou roli
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: medium.com
Štítky: PC hry, Výzkum