Přejít k hlavnímu obsahu

Vysílání nahoře bez dobývá Twitch. Streamerky obcházejí pravidla, diváci jsou v šoku

10. 12. 2023 | 12:35 Twitch
Na Twitchi se čím dál tím víc prosazuje poněkud kontroverzní nová „meta“. Vysílání nahoře bez se na platformě rozmohlo ve velkém, protože ač se to může zdát divné, neporušuje žádná pravidla. Mezi uživateli trend vyvolal obří vlnu odporu. Tohle není Twitch, který chtějí. Alespoň většina z nich.
Vysílání nahoře bez dobývá Twitchi
Vysílání nahoře bez dobývá Twitchi
Zdroj: Twitch.tv

Twitch je stále světovou streamovací platformou číslo jedna. Populární osobnosti diktují, co je zrovna v „metě“, stejně jako tomu v minulosti bylo například u streamů z vířivek či ASMR (pokud nepočítáme vládnoucí herní průmysl). Není tomu dlouho, c na platformu dorazila nová vlna, kterou odstartovala streamerka Morgpie, známá především z OnlyFans a videí pro dospělé.

Ta přímo na kameře sice nic neodhaluje, ale každému divákovi je naprosto jasné, že na sobě nic nemá a zcela nahá komunikuje s diváky. Čím dál víc streamerek jde v jejích šlépějích. Uživatelé nechápali, proč tento obsah nezaručuje ban za porušení pravidel komunity platformy pro sexuálně explicitní obsah.

Jaký je váš názor na streamerky vysílající nahoře bez?

Možnosti výběru

Směrnice Twitche o nahotě dospělých zakazují prezentujícím jedincům ukazovat „prsa s odhalenými bradavkami“, pokud „aktivně nekojí dítě“. Zmiňované streamerky toto pravidlo postavením kamery obcházejí, navíc necítí žádnou odpovědnosti vůči obsahu, který tvoří.

Nového „nezakázaného“ fenoménu začalo využívat stále více tvůrkyň, protože Twicth doposud nezasáhl. Nevydal ani jediné prohlášení. Jediné, co může tuto cestu zvrátit, je nevole komunity, která se začíná ozývat čím dál tím hlasitěji.

Zdroj: Dexerto
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.