Přejít k hlavnímu obsahu

Tady se žádný odchod nekoná. Bronzoví medailisté prodloužili svého snipera

9. 12. 2023 | 15:55 Counter-Strike 2 Přestup
Oba finalisté Tipsport MČR CS už jsou nekompletní, ale třetí v pořadí z vrcholu letošní sezóny prozatím zůstává pospolu. S týmem UNiTY prodloužil smlouvu Dominik „NIO“ Maxian.
Dominik „NIO“ Maxian
Dominik „NIO“ Maxian
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Jen několik dní po Tipsport MČR CS vyplavala na sociálních sítích spekulace, že UNiTY jednají s Dominikem „blogg1s“ Janitou, který od té doby oficiálně skončil v čínském týmu Wings Up. Tato informace byla okamžitě vyvrácena, ale organizace ji krásně využila. 30. listopadu totiž UNiTY oznámili, že podepsali Dominika. Tohle křestní jméno má nejen blogg1s, ale v řadách organizace najdeme další jmenovce.

Se stoupajícím napětím se dnes potvrdila ta nejpravděpodobnější varianta. V roce 2024 bude nadále oblékat tmavomodrý dres UNiTY Dominik „NIO“ Maxian. Ten své kvality dlouhodobě prokazuje především v LAN prostředí, hlavním tahounem svého týmu byl na podzim v Brně i v Nitře. V play-off Tipsport MČR CS se svědomitě rval s Dynamem Eclot a statisticky nejlepším hráčem byl při bronzové výhře nad SINNERS. V řeči čísel byl také klíčovým pilířem u stříbrné jízdy na Mistrovství Slovenska. Své místo si zaslouženě vystřílel.

Další vývoj přestupového období je otevřený a v tuto chvíli není jisté, jak na tom bude zbytek sestavy. Záležet bude hodně i na vývoji situace v jiných týmech. UNiTY ale chtějí být proaktivní a brzy mohou následovat další podpisy. Na podzim sice nakoukli do nejlepší světové stovky, ale jen díky domácím akcím. Na mezinárodní scéně se jim nedaří procházet kvalifikacemi, na což se v příštím roce budou chtít zaměřit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.