Přejít k hlavnímu obsahu

Golden Five opět čeká boj o tituly. Tentokrát však na jiných lodích jako trenéři

12. 12. 2023 | 09:43 Counter-Strike 2 Zajímavost
Tenhle návrat nikdo nečekal. Wiktor „TaZ“ Wojtas bude opět reprezentovat jeden z nejlepších týmů světa, ale poprvé v kariéře jako kouč. Naváže tak na kroky svých bývalých parťáků.
NEO, kuben, TaZ
NEO, kuben, TaZ
Zdroj: HLTV.org / G2 Esports

Polská pětka Golden Five patří mezi nejvíce ikonické sestavy historie Counter-Striku. Legedární jádro spolu vydrželo rekordně dlouhá léta, a když mezi sebe přizvalo v CS:GO nové kolegy, tak v úspěšných dobách pokračovalo a ovládlo Major na domácí polské půdě. Na doby Virtus.pro se vzpomíná dodnes.

Součástí úspěchů Virtus.pro byl při premiérové trenérské štaci Jakub „kuben“ Gurczyński. Ten se koučování věnuje už před osm let a v tuto chvíli vede přední tým ENCE. Mariusz „Loord“ Cybulski se za stejnou dobu tak vysoko nedostal, aktuálně je trenérem IKLA. V minulosti byl mimo polských týmů v čele Entropiqu.

Na tohle duo letos na podzim navázal Filip „NEO“ Kubski. Nejlepší hráč první dekády 21. století naskočil do rozjetého vlaku přímo ve FaZe Clanu, v tuto chvíli nejlepším týmu světa. Ve svém prvním trenérském působišti se ale ujal na jedničku a po zkušebním období s ním tým podepsal dlouhodobou smlouvu.

Na NEA nyní navazuje Wiktor „TaZ“ Wojtas, který po jeho boku působil jako hráč přes neuvěřitelných 6100 dní. V roce 2024 ale budou soupeři jako trenéři. Wojtase si totiž vybrali G2 Esports, kteří se po posledním letošním turnaji rozloučí s Janem „Swani“ Müllerem. Následující měsíce budou náročnou zkouškou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.