Přejít k hlavnímu obsahu

Od kvalifikací na Major nás dělí méně než měsíc. SINNERS stále bojují o pozvánku

12. 12. 2023 | 10:56 Counter-Strike 2 Žebříček
Předposlední aktualizace Valve žebříčku před uzávěrkou pozvánek do uzavřené kvalifikace na první CS2 Major opět zamíchala pořadím. České organizace zůstávají těsně pod čarou.
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nejlepších šestnáct týmů minulého Majoru může na tom prvním v nové éře přeskočit kvalifikační síto. Jedinou výjimkou jsou celky, které vinou rozsáhlých změn přišly o své jádro. Zatímco tak Evropa disponuje čtrnácti možnými pozvánkami přímo na RMR turnaj, tři týmy o ni pravděpodobně přijdou. Jedná se o NAVI, fnatic a Heroic. Otazníkem jsou zatím Into The Breach, kteří mají klíčového hráče stále v roli náhradníka.

Pokud bychom tedy vzali v potaz, že v Evropě si pozvánky rozdělí 27 týmů (11 na RMR a 2x8 do uzavřených kvalifikací), musí se tým dostat právě do TOP 27 v regionálním žebříčku při uzávěrce. Ta se kvapem blíží, pondělní aktualizace je nejspíše předposlední a příští už bude konečná. Into The Breach, Ninjas in Pyjamas a 9INE se ale nacházejí hlouběji v pořadí, takže jde v podstatě o TOP 24 žebříčku plus tři zmíněné celky.

Dynamo Eclot se nachází na 26. místě, tedy jen dvě místa pod čarou. Vzhledem k rozsáhlým změnám ale přijde o své jádro, tudíž se s ním nedá počítat. Hned za DNE se ale nachází SINNERS, které jen dvě místa dělí od pozvánky do uzavřené kvalifikace. Jelikož je už ale nečeká žádný turnaj, musejí spoléhat na zásah shůry. Od SAW je dělí jen šest bodů a k tomu by potřebovali například odebrání 1win, kteří mění svou sestavu.

Valve Ranking jsme díky dobrému postavení českých týmů dlouhodobě sledovali, ale nyní vše nasvědčuje tomu, že jim pozvánka bohužel těsně uteče. V podstatě jim chybí jedna výhra v mezinárodních soutěžích, jako je ESL Challenger League, která bude SINNERS strašit dvojnásob. Dynamo Eclot raději v kvalifikaci vsadí na nové zbraně. Do světové TOP 50 se posunuli také UNiTY, čtyřicátý je ženský tým Nigma Galaxy.

Harmonogram evropské kvalifikace:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.