Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední patch letošního roku. Sylas a Yone dostávají nerf, větších změn se dočká Arena

12. 12. 2023 | 19:40 League of Legends Gaming
V chystaném patchi se vývojáři rozhodli nerfnout rovnou čtyři šampiony. Změny se ale dotknou i Areny, která by měla nabídnout větší porci taktizování a strategie a donutit hráče přemýšlet více do hloubky.
League of Legends Arena
League of Legends Arena
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Buffy zasáhnou mága Hweie, zároveň by měl šampion ale i nadále zůstat v začátku hry slabší. Dle slov lead gameplay designéra League of Legends jsou si vývojáři tohoto faktu vědomi, počítají ale, že hráči budou svůj gameplay za Hweie posouvat výš a výš.

Vylepšení se dočká i Naafiri, která by tak měla získat zpět část své původní síly. Matt Leung-Harrison dále prozradil buff Warwicka a Corkiho, naopak čtveřice šampionů dominující soloQ si pohorší. Konkrétně se nerf dotkne Orianny, Sylase, Syndry a Yoneho.

Arenu čekají komplexnější změny. Buffů by se měli dočkat mágové, především ti, kteří jsou dobří v ničení tanků. Mezi slabší šampiony, kteří budou buffnutí, patří i Karthus a Zilean. Naopak Leona část síly ztratí.

Vývojáři si také kladou za cíl omezit tzv. zdržovače hry. V League Areně jde především o akci a bitvu, a přestože technicky vzato není na zdržování nic špatného, designérům neuniklo, že se podezřele často objevují zvláštní složení týmů postavená na zdržování.