Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS oficiálně mění hráče. Vrátí se NEOFRAG?

13. 12. 2023 | 19:02 Counter-Strike 2 Přestup
Letošní sezóna je pro většinu týmů u konce, nastal tak čas změn v sestavách. Jako další se do kolotoče přidávají SINNERS, kteří se dnes rozloučili se Simonem „KWERTZZ“ Horákem.
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

SINNERS začátkem týdne začali naznačovat finalizaci soupisky pro novou sezónu. Kvalifikace na Major se blíží a pro tým jejich kalibru půjde hned v začátku kalendářního roku o jeden z klíčových milníků. Po nevydařených domácích turnajích chtějí SINNERS uspět především v zahraničí a za těmito cíli v příštím roce půjdou s pozměněným složením. Po čtvrtém místě na Tipsport MČR CS končí Simon „KWERTZZ“ Horák.

O jeho konci se v zákulisí spekulovalo již od vrcholu domácí sezóny, nakonec k němu došlo čtyři dny po posledním mezinárodním utkání. Čistě z hlediska statistik KWERTZZ dlouhodobě patřil do lepšího průměru, ale například v bronzovém tažení ESL Challenger League patřil mezi důležité postavy. Přesto se nyní loučí.

„Prošli jsme si vzestupy i pády, ale nedosáhli jsme úspěchů, o které jsme usilovali. Po neúspěšné kvalifikaci do EPL jsem ještě více hladový. Teď si ale hledám nový domov,“ rozloučil se Horák. Nové angažmá tak zatím zřejmě ještě nemá. „Konec roku je obvykle časem nejtěžších rozhodnutí – toto bylo jedno z nich. Děkuji ti za tento rok, bigmane, jsi fantastický člověk a zvíře ve hře. Vidíme se na serveru,“ napsal CEO SINNERS Moritz Straube.

Nejžhavějším kandidátem na uvolněnou pozici pátého hráče je podle našich informací Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Zatímco v létě hříšníci o služby své bývalé hvězdy a nejužitečnějšího hráče Tipsport MČR nestáli, proto po rychlém konci v Into The Breach zakotvil na tři měsíce v Dynamu Eclot, tak nyní je situace jiná.

Zouhar navíc na sociálních sítích dává najevo, že brzy můžeme očekávat nějaké oznámení. Z hlediska načasování vše směřuje k tomu, že se vrátí zpět domů a SINNERS se pokusí zabojovat o Major ve stejném složení jako před dvěma lety. Při větším zásahu do sestavy by se na kvalifikaci nestihli dostatečně připravit.

Tomáš „Tomkeejs“ Tomka však mluví o hráčské pauze, je tedy otázkou, kdy bude nová posila oficiální. Až do otevřených kvalifikací na PGL Major, které startují 8. ledna, dost možná hříšníky na serveru neuvidíme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.