Přejít k hlavnímu obsahu

The Last of Us Online se nedočkáme. Studio Naughty Dog vývoj zrušilo

15. 12. 2023 | 11:09 Gaming
Smutná zpráva, nebo příslib dalších parádních her? Každý má na zprávy ze studia Naughty Dog svůj názor. Herní vývojáři oznámili zrušení projektu multiplayerové verze The Last of Us. Naughty Dog se nechtějí až příliš zaměřovat na hry pro více hráčů a chtějí zůstat u single player pařeb. „Ve společnosti Naughty Dog pracujeme na více než jedné ambiciózní, zbrusu nové hře pro jednoho hráče a nemůžeme se dočkat, až se s vámi podělíme o další informace, až budeme připraveni,“ stojí v oficiálním prohlášení Naughty Dog.
The Last of Us Online se nedočkáme. Studio Naughty Dog vývoj zrušilo
The Last of Us Online se nedočkáme. Studio Naughty Dog vývoj zrušilo
Zdroj: Naughty Dog (s povolením)

The Last of Us Online se ruší. Jasná zpráva studia Naughty Dog se šíří světem gamingu. Většina hráčů je zklamaná, na multiplayer extrémně populárního titulu se nejeden gamer těšil. Alespoň částečnou útěchou je fakt, že má studio veliké plány v oblasti her pro jednoho hráče. Fanoušci se údajně mohou těšit „na více než jednu ambiciózní, zbrusu novou hru“.

„Při náběhu na plnou produkci se ukázal obrovský rozsah našich ambicí. Abychom mohli vydat a podporovat hru The Last of Us Online, museli bychom veškeré zdroje studia věnovat na podporu obsahu po spuštění hry po dobu několika let, což by vážně ovlivnilo vývoj budoucích her pro jednoho hráče,“ vysvětluje studio Naughty Dog v oficiální zprávě.

„Měli jsme tedy před sebou dvě cesty: stát se výhradně herním studiem poskytujícím živé služby, nebo se nadále soustředit na příběhové hry pro jednoho hráče, které definovaly dědictví společnosti Naughty Dog,“ pokračuje zpráva, která po letech nadějí rozesmutnila nejednoho fanouška slavné série The Last of Us.

Studio se tedy nakonec rozhodlo své snažení ve vývoji The Last of Us Online ukončit. Naughty Dog věří, že zkušenosti z projektu „budou neocenitelné“ do budoucího vývoje dalších her.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).