Přejít k hlavnímu obsahu

Bereme vše zpět! Skutečná nebo fiktivní nahota již není na Twitchi povolena

16. 12. 2023 | 08:15 Twitch
Po necelých dvou dnech vrátil Twitch svou předchozí aktualizaci ohledně nahoty. Kategorie „Umělecká nahota“ a nově vzniklý skoro až pornografický obsah byly zakázány a všechna úprava pravidel se dostane do stavu, který na platformě panoval před několika dny. Žádná další nahota na platformě nebude povolena.
Bereme vše zpět! Skutečná nebo fiktivní nahota již není na Twitchi povolena
Bereme vše zpět! Skutečná nebo fiktivní nahota již není na Twitchi povolena
Zdroj: Twitch

Ve středu byly aktualizovány zásady Twitche týkající se sexuálního obsahu. Primárním cílem prý bylo usnadnit pochopení a vynutitelnost pokynů. Část této aktualizace zahrnovala změny týkající se fiktivní nahoty. „Celé roky jsme prostřednictvím UserVoice a v konverzacích od umělců slýchali, že naše obsahové zásady jsou omezující. Při vytváření této aktualizace jsme se snažili reagovat na tyto požadavky a umožnit prosperující komunitě umělců na Twitchi využít lidskou podobu ve svém umění,“ uvedlo vedení platformy do situace.

Někteří streameři v reakci na tuto aktualizaci vytvořili obsah, který porušoval nové zásady. „Rychle jsme zapracovali na odstranění tohoto obsahu,“ pokračovalo prohlášení. Bylo zde však také mnoho nového obsahu, který byl podle aktualizovaných zásad povolen, jako například kreslené nahotinky, erotické tance a další novinky. Velká část vytvořeného obsahu se setkala pochopitelně s obavami komunity. „Rozhodli jsme se, že jsme s touto změnou zašli příliš daleko,“ přiznalo vedení.

Takže pátkem počínaje se vše vrací do starých kolejí. V budoucnu nebude na Twitchi povoleno zobrazování skutečné nebo fiktivní nahoty, bez ohledu na médium. Toto omezení se nevztahuje na hry s hodnocením pro dospělé. „I když bych si přál, abychom tento výsledek předpovídali, součástí naší práce je provádět úpravy, které slouží společnosti. Omlouvám se za zmatek, který tato aktualizace způsobila,zakončil své oznámení Dan Clancy, zakladatel Twitche.

Zdroj: Twitch
Štítky: Twitch, kauza, nahoře bez
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.