Přejít k hlavnímu obsahu

Nový světový rekord. „Obří pitomec“ v Hype Trainu překonal slavná jména

16. 12. 2023 | 16:25 Zajímavost
Twitch streamer PirateSoftware se zapsal do historie a překonal rekord pro dosud nejvyšší Hype Train, který platforma zažila od vzniku funkce. Nejen, že stanovil nový rekord, ale ten dosavadní úplně zničil. Stal se také vůbec prvním streamerem, který pokořil úroveň 55.
Pirate Software
Pirate Software
Zdroj: Twitch

Jason Hall, pro někoho známý jako Thor, se v herním průmyslu pohybuje 19 let. Pracoval pro Blizzard Entertainment, Amazon Games Studios nebo Ministerstvo energetiky Spojených států a nyní má vlastní studio s názvem Pirate Software. „Jsem vývojář her, hacker a obří pitomec,“ prohlašuje o sobě sarkasticky.

Thor si udělal jméno především na YouTube, kde povídání o zkušenostech s vývojem her zabodovalo v algoritmu YouTube Shorts . Diváci, kteří si zjevně užívali jeho hlas i přesvědčivou osobnost, se hrnuli na jeho Twitch kanál, aby slyšeli další příběhy. Zbytek už je historie. Vše nakonec vyústilo v historický okamžik.

Během živého vysílání obdržel něuvěřitelnou podporu od své komunity, Hype Train se rozjel a zastavil se až na rekordní úrovni 55. Překonal tak slavného tvůrce Kai Cenate s dosavadním levelem 47. Český maximum drží Agraelus, který dosáhl úrovně 31. Thorovi na kanále přibylo téměř 10 tisíc odběratelů a celkem obdržel 1 318 607 bitů, což je v přepočtu nějakých 300 tisíc korun, pokud bychom si odmysleli podíl platformy.

„Je to něco nehorázného. Komunita mě táhne, zatímco mi odpadávají všechny kosti, když sleduji, jak hypetrain letí na Měsíc,“ napsal nevěřicí streamer na své sociální sítě. „Žerty stranou, nemohu všem dostatečně poděkovat. Tohle mi naprosto změnilo život a rozhodně vám to budu oplácet, jak jen to půjde,“ neskrýval dojetí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.