Přejít k hlavnímu obsahu

CZ/SK tým už je ve finále. Poslední den letošní sezóny je ve znamení bojů o tituly

17. 12. 2023 | 13:40 Counter-Strike 2 Preview
UNiTY udrželi svoji soupisku i pro následující sezónu. Tu aktuální přitom uzavřou jako poslední ze všech domácích týmů, ještě dnes je čeká finále ligy ESEA Main. Ve hře je 80 tisíc korun.
Lukáš „luko“ Hrabčík na Tipsport MČR CS 2023
Lukáš „luko“ Hrabčík na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTY na podzim dali zapomenout na předchozí nevydařené měsíce a s finální verzí svojí sestavy začali sbírat jeden jeden úspěch za druhým. Na Mistrovství Slovenska dokráčeli ke stříbru, z vrcholu sezóny Tipsport MČR CS si odnesli bronzové medaile. Na těchto turnajích přitom hned třikrát pokořili SINNERS.

Na mezinárodní scéně se však UNiTY tolik nedařilo. Na turnajích s pokrytím od HLTV.org neprošli ani jednou přes kvalifikační fáze, do stovky nejlepších týmů světa se tak dostali jen díky domácím výsledkům. Přesto ale letošní rok mohou zakončit úspěchem v jedné z divizí nejrozšířenější dlouhodobé soutěži, jaká existuje.

SINNERS hrají prestižní ESL Challenger League, většina domácí špičky se pohybuje v následující divizi ESEA Advanced. UNiTY se nacházejí ještě o patro níže, návrat do vyšší soutěže je však díky tažení v divizi Main nemine. Do play-off postoupili ze dvacátého místa a vyřazovací částí procházeli jako nůž máslem.

S jistotou postupu v kapse je až ve finále horního pavouka dokázala zastavit akademie slavné organizace Virtus.pro. V Lower Bracketu ovšem triumfovali nad Rhyno Esports a vybojovali si druhou šanci proti ruskému soupeři. Odplata to ovšem nebude jednoduchá, do boje o titul a 3500 dolarů jdou za stavu 0:1.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.