Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen se dnes utká o svůj první titul ve FaZe. Favorizovaný je ale soupeř

17. 12. 2023 | 14:26 Counter-Strike 2 Preview
David „frozen“ Čerňanský neztrácí čas. Ve FaZe Clanu oficiálně působí teprve dva týdny a už dnes si zahraje o svoji první blyštivou trofej. BLAST Premier World Final 2023 prochází naprosto s přehledem, jedinou mapu ztratili proti G2 Esports. Finále ale bude tou nejnáročnější bitvou.
Trofej pro vítěze
Trofej pro vítěze
Zdroj: BLAST Premier

Dva nejlepší týmy světa a vítězové posledních velkých světových turnajů se utkají o závěrečný titul sezóny. Není tedy pochyb o tom, že tenhle zápas bude splňovat ta nejpřísnější měřítka. FaZe sice na začátku prosince udělali změnu v sestavě, s novou posilou však hrají ve velké pohodě a nikdo by na nich nepoznal, kdo je v týmu vlastně nový. Nejnovější listopadový přírůstek ale dokonale zapadl také do kádru Vitality.

Oba týmy zatím turnajem procházejí bez porážky a mezi osmi nejlepšími týmy světa nemají konkurenci. Oba vyhráli svoji skupinu, oba hladce přehráli své semifinálové soupeře. O něco suverénněji ale přece jenom působí Team Vitality, který nejen, že ještě neztratil ani jednu mapu, ale ze šesti odehraných dokonce jen jedinkrát dokázal oponent dosáhnout dvojciferného počtu bodů. Týmově i individuálně šlapou jako stroj.

FaZe Clan však bude tím nejnepříjemnějším možným soupeřem. Za sebou už má několik těsných bitev, které prokázaly neuvěřitelnou odolnost v napínavých koncovkách. Něco takového může finále rozhodovat. Čeští a slovenští fanoušci budou mít upřený zrak na Davida „frozen“ Čerňanského, jenž si zahraje o první titul v novém angažmá. Parádními výkony si dokonce vysloužil nominace do výběru na MVP turnaje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.