Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality končí rok 2024 jako šampioni. Ve finále převálcovali FaZe, frozen nestačil

17. 12. 2023 | 18:12 Counter-Strike 2 Reportáž
Favorit svou roli ve finále BLAST Premier World Final potvrdil na jedničku. Team Vitality s přehledem porazil FaZe 2:0, v obří formě se předvedl nejlepší hráč světa Mathieu „ZywOo“ Herbaut. Už jen skóre 38-19 značí totální dominanci, k průměrnému 108 poškození na kolo přidal několik parádních akcí. Finálová premiéra Davida „frozen“ Čerňanského skončila prohrou.
Team Vitality
Team Vitality
Zdroj: BLAST Premier

Zdá se, že Counter-Strike 2 má nového vládce. Druhý světový turnaj v řadě ovládl Team Vitality. Po BLAST Premier Fall Final triumfovali také na vyvrcholení celé sezóny. BLAST Premier World Final s dotací jednoho milionu dolarů od začátku mělo jasného favorita, který bez problémů dokráčel až k cenné trofeji. Oba finailsté sice prošly turnajem bez jediné prohry, souhra a výkony ale hrály jednoznačně ve prospěch Vitality.

Největší hvězdou finále i celého turnaje byl Mathieu „ZywOo“ Herbaut. O další ocenění nejužitečnějšího hráče se s ním dlouho přetahoval William „mezii“ Merriman, nejnovější přírůstek ale v play-off mírně zpomalil tempo. Zbytek týmu ale šlapal jako hodinky. Chyby se na jejich hře hledaly opravdu těžce. Francouzský sniper odstartoval luxusní koncert už na Infernu, kde se FaZe dostali k pouhým pěti bodům.

Na Nuku si polepšili jen o dvě kola, znovu byl hlavním strůjcem úspěchu Vitality jeden z nejlepších hráčů v historii Counter-Striku. ZywOo ukončil Nuke se skóre 21-10. Aby toho nebylo málo, předvedl velice mazaný play (video níže). Dvojici borců nepustil přes dveře, jednoho navíc popravil no-scopem. Francouzská organizace se s Abú Dhabí loučí o 500 tisíc dolarů bohatší, FaZe Clan si na útěchu odnáší přesnou polovinu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).