Přejít k hlavnímu obsahu

Last Dance. Esuba přivítala známá jména, vrací se legenda

18. 12. 2023 | 17:40 Counter-Strike 2 Přestup
Česká organizace představila nové složení svého Counter-Strike 2 mančaftu. S týmem se rozloučil David „spazeONE“ Varga, v celku tak zůstala dvě volná místa. Ta zaplnila známá dvojice tuzemské scény - Peter „naturaL“ Turčan a Ľuboš „HenkkyG“ Ilko. Oba už v eSubě alespoň chvíli působili, HenkkyG oblékal modrý dres přes čtyři roky.
Last Dance. Esuba přivítala známá jména, vrací se legenda
Last Dance. Esuba přivítala známá jména, vrací se legenda
Zdroj: eSuba (s povolením)

Během loňského Tipsport MČR CS:GO se eSuba probojovala až do finále, letos se ale stáhla do ústraní. Sezóna začala ukončením profesionální podpory CS:GO týmu a přesunem původní akademie do hlavní sestavy. Její složení bylo ale většinu roku nestálé, proto přišel její konec. V květnu ovšem eSuba přivítala nový „B“ tým, který naopak držel při sobě a s jedinou změnou následně stal novou hlavní pěticí.

Teď ale přichází větší obměna. David „spazeONE“ Varga končí, dvě volná místa zaplňují známá jména. Ľuboš „HenkkyG“ Ilko působil v organizaci eSuba mezi lety 2015 - 2020 (s půlroční pauzou v roce 2018). Více než pět let hájil barvy „modré krve“. A teď se po téměř čtyřletém odloučení vrací domů.

Pátým do party je Peter „naturaL“ Turčan. I on byl v eSubě, na krátkou chvíli do týmu zavítal v roce 2016. Teď by mělo jeho působení být delší. „Ve spojení s Teckem budou tvořit zkušené jádro týmu, dohromady s Garzenem bude naše sestava ze 4/5 slovenská. Tusiho potenciál se dál naplno potvrzuje a po povyšení z akademie zůstává i nadále v soupisce A týmu,“ stojí v oficiálním prohlášení organizace.

Sestava eSuby:

 Slovensko Tomáš „teCkoO“ Koširer
 Slovensko Dávid „garzeN“ Hrušovský
 Slovensko Ľuboš „HenkkyG“ Ilko
 Slovensko Peter „naturaL“ Turčan
 Česká republika Luboš „Tusi“ Tusjak

Štítky: eSuba, HenkkyG, natural
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).