Přejít k hlavnímu obsahu

Adventura Sunset Overdrive vydělala jen necelých 13 000 korun

20. 12. 2023 | 17:00 Gaming
Společnost Insomniac Games se stala terčem kyberútoku, kvůli kterému se na veřejnost dostala hromada interních informací. Mezi budoucími plány a informacemi o zaměstnancích mimo jiné vyplula na povrch i bizarní informace o výdělcích slavné hry.
Oficiální grafika Sunset Overdrive
Oficiální grafika Sunset Overdrive
Zdroj: Insomniac Games (s povolením)

Ztráta citlivých informací je velkým rizikem, které bohužel na vlastní kůži okusila společnost Insomniac Games. Ve finančních dokumentech společnosti byly zveřejněny náklady na vývoj, výsledky prodejů i podíly na všech hrách, na kterých se Insomniac léta podílel.

Z uniklého dokumentu vyplula na povrch i zarážející informace o Sunset Overdrive. Hra z roku 2014, na jejímž vývoji se společnost Insomniac Games podílela, přinesla od svého vydání zisk pouhých 567 dolarů, v přepočtu necelých třináct tisíc korun.

Vývoj dobrodružné hry Sunset Overdrive stál 42 682 135 dolarů, zisk ale vzhledem k 1 898 433 prodaných kusů činil „pouhých“ 49 737 133 dolarů. Rozdíl je na první pohled malý a vzhledem k tomu, že se na vývoji podílely také společnosti IG a Blind Squirrel Games, byl celkový zisk Insomniac Games již zmíněných zanedbatelných 567 dolarů.