Přejít k hlavnímu obsahu

Nintendo Switch 2 by mělo vyjít v letošním roce. Revoluci ale nepřinese

4. 1. 2024 | 14:50 Gaming
Očekává se, že nástupce konzole Nintendo Switch bude uveden na trh už letos. Dle predikcí expertů ale pravděpodobně půjde spíše o upravenou verzi současného hardwarového designum, než o zásadnější herní revoluci.
Koncept Nintendo Switch 2
Koncept Nintendo Switch 2
Zdroj: Autoři konceptu: Salvo Lo Cascio & Riccardo Cambò Breccia

Podle slov generálního ředitele poradenské společnosti pro herní průmysl Kantan Games by konzole mohla být uvedena na trh v letošním roce za zhruba 400 dolarů, tedy o sto dolarů více, než její předchůdce. Neočekává se veliká revoluce a úplně nová konzole. Reálnější je spíš zdokonalování konceptu prvního Switche.

Předpokládá i vyšší cenu her, která by se mohla vyšplhat na částku okolo sedmdesáti dolarů, tedy cifru, podobnou titulům pro PS5 a Xbox Series X. „A protože existuje Pokémon a ten je spojen s hraním na přenosných zařízeních, není za žádnou cenu možné, aby Nintendo u své další konzole upustilo od funkce přenosnosti,“ dodal ředitel Kantan Games, Serkan Toto.

Ať je Switch 2 jen modernější verzí svého slavného předchůdce, nebo kompletně novou konzolí, fanoušci mají o hlavním požadavku jasno. Už teď je z diskuzí zřejmé, že jednou ze zásadních otázek fanoušků Nintenda bude zpětná kompatibilita nové konzole.