Přejít k hlavnímu obsahu

Konec botů a cheaterů v League of Legends? Riot implementuje systém Vanguard

6. 1. 2024 | 11:15 League of Legends Update hry
Boj proti podvodníkům na Summoner's Riftu není procházka růžovým sadem. Riot si s řešením láme hlavu už delší dobu, ale pro nadcházející sezónu by konečně mohl dosáhnout velikého posunu. Hru má nově zabezpečit bezpečností software Vanguard, který byl poprvé uveden s vydáním VALORANTU.
Riot implementuje systém Vanguard
Riot implementuje systém Vanguard
Zdroj: Riot Games

Riot Vanguard je vlastní herní bezpečnostní software společnosti Riot Games, navržený tak, aby podporoval nejvyšší úroveň konkurenční integrity. Jedná se tedy o interní software, přičemž prioritou je bezpečnost hry i bezpečnost osobních počítačů. „Tento závazek jsme učinili rozsáhlým testováním a kontrolou produktu jak interně, tak externími bezpečnostními kontrolami odborníky z oboru,“ říkají vývojáři.

V komunitě totiž panují obavy, že Vanguard sbírá osobní informace uživatelů. Riot však uvádí na pravou míru, že jejich software používá pouze nezbytné informace týkající se výhradně pouze samotné hry. Aktuální systém je zastaralý, a podvodníci jsou stále o krok napřed. „Díky Vanguardu je však odhalíme jak nejrychleji to půjde,“ míří z Riotu.

„Náš závazek k bezpečnosti zahrnuje náš závazek k vašemu soukromí,“ stojí v oznámení. Vanguard byl vytvořen s ohledem na odhodlání Riot Games k ochraně osobních údajů  a spolupráce s právními týmy a týmy pro dodržování předpisů, aby zajistili dodržování regionálních zákonů o ochraně osobních údajů. Podrobnosti o tom, jaká data jsou používána a shromažďována, jsou k dispozici na oficiálních stránkách.

Hráči VALORANTU nemusí nic řešit, avšak ti, kteří jej nemají, budou během několika týdnu požádáni o stažení Vanguardu, aby byly na Summoner's Rift vpuštěni. „Jsme si vědomi, že jde výraznou změnu, ale jsme si jistí, že to povede k celkové lepší zkušenosti v League of Legends,“ svěřili se vývojáři.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.