Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva o Major odstartovala! Jak se daří českým a slovenským zástupcům?

8. 1. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Live coverage
Nejdůležitější týden pro stovky týmů je letos na programu hned na začátku roku. Jak už to bývá, otevřené kvalifikace na evropské RMR pro PGL Major nabídnou řadu krásných, ale i smutných příběhů. Cestu českých a slovenských zástupců budeme pokrývat na webu i na našich sociálních sítích. Pro výsledkový servis v grafické podobě sledujte Instagram PLAYzonecz.
Kvalifikace na PGL Major
Kvalifikace na PGL Major
Zdroj: Entropiq

Do první evropské kvalifikace se přihlásilo přes 1200 týmů. Dá se očekávat, že se po fázi potvrzování účasti naplní pavouk pro 1024 účastníků. Do uzavřené fáze z tak obřího počtu týmů postoupí pouze nejlepší čtyři!

Prvním úkolem je postup do druhého dne. Při 1024 účastnících to znamená vyhrát šest nevyzpytatelných BO1 duelů za sebou. Jedna jediná porážka znamená vyřazení a nutnost přihlášení do dalšího turnaje.

Do druhého dne vždy postoupí šestnáct nejlepších týmů. Na ty bude po náležitém odpočinku čekat ještě jeden BO1 zápas, po kterém už se vyvolená osmička utká v BO3 zápase o čtyři místa v uzavřené kvalifikaci.

Prohra v BO3 šlágru je u takto gigantických kvalifikací bolestivější než kdekoliv jinde. Odehrajete totiž devět až deset map s vidinou toho, že od zítra vás čeká znovu stejná porce. A takhle klidně čtyřikrát v řadě.

Harmonogram kvalifikací:

Kdo je z Evropy a nevysloužil si přímou pozvánku na RMR ani do uzavřené části cyklu, ten nesmí v těchto kvalifikacích chybět. Major, neboli světový šampionát světa Counter-Striku, je tou nejvyšší metou.

Mezi registrovanými účastníky tak najdeme kompletní domácí špičku. V nových sestavách se představí SINNERS, Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport, UNiTY, ENTERPRISE nebo eSuba. Všichni budou chtít dokázat, že udělali změny k lepšímu. Přesto půjde pro některé celky o náročnou zkoušku až moc brzy po přestupech.

Fanoušci budou bedlivě sledovat i cestu Matúše „MATYS“ Šimka, jehož tým fnatic patří mezi největší favority v nekompromisních bojích. Jan „pandi7o“ Holák se představí za Viperio, Rudolf „Rutk0“ Kovalčik bude reprezentovat Raptors EC a hráči jako Simon „KWERTZZ“ Horák se ukáží v celé řadě různých mixů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.