Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: Sampi v pavouku smrti. CZ/SK scéna má zastoupení v sedmi týmech

9. 1. 2024 | 14:30 Counter-Strike 2 Preview
Druhý den první otevřené kvalifikace na PGL Major začíná opět v 16:00. Včerejší boje kromě SINNERS nezvládla i řada známých jmen, tak si pojďm představit, kdo se dnes utká o postup. V každém turnaji se hraje o čtyři postupová místa, tak si bracket rozdělíme do příslušných částí.
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport MČR CS 2023
Lukáš „sAvana1“ Lintner na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone

1. část pavouka

Hned nahoře najdeme dvě nejzvučnější jména celé kvalifikace. Pokud fnatic a Heroic uspějí proti papírové slabším soupeřům, tak se utkají o postup tváří v tvář a poražený si peklem otevřeného turnaje bude muset projít znovu. Fnatic ovšem ještě před tím čeká souboj s EYEBALLERS a potenciálně i Sampi.Tipsport, kde by mohlo dojít na pikantní střetnutí pro Matúše „MATYS“ Šimka. Sampi však nejprve narazí na Alpha Gaming a posléze mohou vyzvat HAVU Gaming, 22. nejlepší tým světa. Heroic mají cestu vydlážděnou o něco lépe, ale případné duely s týmem Guye „anarkez“ Trachtmana nebo ECSTATIC nebudou snadné. Zapomínat nesmíme na sestavu česko-polskou sestavu Untouchables, pro kterou je každá výhra krásným úspěchem.

2. část pavouka

Ve zbytku horní poloviny najdeme dva medailisty z loňského Tipsport MČR CS, kteří postoupily do druhého dne. Dynamo Eclot začne proti ChachoTeamu a následně může potkat Gucci Academy. Ve své části pavouka má také silné celky Pera Esports a Espionage. UNiTY hned ve druhém dnešním duelu může čekat těžká zkouška v podobě B8, kterou když zvládnou, tak by si na ně mohli začít brousit zuby GODSENT nebo JANO. Pokud by oběma celkům ale vedlo na jedničku, tak se v repríze semifinále MČR mohou spolu utkat o postup.

3. část pavouka

Spodní polovina je na české a slovenské zástupce méně bohatá, ale i tady najdeme jedno známé jméno. Jedná se o organizaci Entropiq, která sice ve své sestavě už nemá žádného českého hráče, ale stále je pod drobnohledem lokální komunity. V prvním úterním duelu je čeká střetnutí s The Witchers, týmem Owena „smooya“ Butterfielda. Potkat dále mohou katy SINNERS, Come on now dawg. V pavouku ale mají spoustu středně dobrých celků jako BLEED, Anonymo, Sangal, IKLA nebo Metizport, boje to tak budou vypjaté.

4. část pavouka

Česko-slovenský výčet na úplném spodu pavouka uzavírá Simon „KWERTZZ“ Horák. Ten se po konci v SINNERS opět spojil s dalšími reprezentanty agentury Prodigy a společně hladce prošli prvním dnem. The Prodigies dnes začnou proti SSX a následně je potenciálně čekají Zero Tenacity. Největším jmény v nejspodnější části bracketu jsou 00NATION a 9INE, kteří se však utkají hned na úvod úterního programu. Překvapit dále mohou Forward Gaming s legendárním Mikhailem „Dosia“ Stolyarovem, Sashi nebo Space.

Cesta na PGL Major
Cesta na PGL Major
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.