Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Jak jsme sestavili žebříček nejpopulárnějších streamerů a streamerek?

1. 1. 2024 | 08:00 Komentář
Výchozí obrázek
Zdroj: PLAYzone

Průměrný počet diváků

Jedním z hlavních ukazatelů popularity jsou pochopitelně aktivní diváci, kteří vysílání sledují. Této kategorii jsme přisoudili největší váhu, protože představuje základ komunity, která je pro tvůrce obsahu stěžejní.

Počet zhlédnutých hodin

Neméně nejdůležitější metrikou je pro nás celkový počet nasledovaných hodin ze strany diváků. Přestože jsme jí přisoudili menší váhu než průměrnému počtu diváků, i tak má počet zhlédnutých hodin ve většině případů hlavní slovo.

Počet odvysílaných hodin

Častější streamy a delší doba online nemusí nutně předpovědět popularitu tvůrce obsahu, přesto je v delším časovém období dobrá pro srovnání. Píle je hodná odměny stejně jako jejich oddanost vysílat. Počet odvysílaných hodin však nemá takovou váhu.

Nejvyšší počet diváků

Obdobně jsme chtěli odměnit i ty streamery, kteří jedinečnými přenosy dosáhli nejvyšších peaků během svých vysílání. Nápad a kreativita, díky které se jim podařilo až několikanásobně zvýšit počet diváků, má své místo v našem hodnocení.

Počet nových followers

Úspěšné období se dá také změřit počtem nových sledujících. Tuto kategorii jsme vzali s rezervou kvůli dalším proměnným spojeným s jejich získáním. Přesto je počet nových odběratelů pro některé tvůrce jedním z klíčových pilířů úspěchu.


PLAYzone koeficient neboli PZK

Výsledný koeficient po sečtení všech kategorií je zároveň výsledným pořadím. Váha všech kategorií byla interně upravována, dokud redakce nedošla k nejideálnějšímu řešení, které se bude dát aplikovat na jakýkoliv žebříček. Samozřejmě jsme otevřeni námitkám a návrhů od vás, čtenářů, diváků na Twitchi a všech dalším, abychom dlouhodobě vytvářeli co nejpřesnější hodnocení.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.