Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch bude hromadně propouštět zaměstnance! Organizace je prý větší, než je potřeba

11. 1. 2024 | 13:54 Twitch
Generální ředitel společnosti Twitch Dan Clancy potvrdil zvěsti, které se poslední dny šířily mezi zaměstnanci ve firmě. V blízké budoucnosti bude firma propouštět něco přes 500 zaměstnanců. Je údajně společnost větší, než je potřeba. E-mail, který zaměstnancům poslal, zveřejnil Clancy na svém blogu.
Twitch bude hromadně propouštět zaměstnance! Organizace je prý větší, než je potřeba
Twitch bude hromadně propouštět zaměstnance! Organizace je prý větší, než je potřeba
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Jedno obrovské propouštění už proběhlo v roce 2023, kdy společnost musela ukončit smlouvy hned 400 zaměstnancům. Tentokrát se prý chystá ukončení spolupráce až 35% všech současných zaměstnanců. Generální ředitel Twitche potvrdil šířící se informaci na svém blogu.

Chtěl jsem vám poslat krátký vzkaz, abych vás informoval, že jsme dnes učinili těžké rozhodnutí snížit počet našich zaměstnanců. V tuto chvíli se soustředíme na komunikaci s našimi zaměstnanci a na to, abychom jim objasnili, jaký to bude mít dopad na každého z nich,“ uvedl v příspěvku na svém blogu Dan Clancy. „Sdílím kopii e-mailu, který jsem dnes ráno rozeslal společnosti, abych poskytl více souvislostí o tomto rozhodnutí,“ dodal.

 V e-mailu se nachází informace o tom, že by v budoucnu mělo být propuštěno přes 500 lidí. Organizace se prý stala mnohem větší, než je v současné době potřeba. „Ačkoli je byznys Twitche stále silný, již nějakou dobu je organizace dimenzována na základě toho, kde optimisticky očekáváme, že náš byznys bude za tří a více let, nikoli kde jsme dnes,“ zdůvodňoval Clancy.

Stejně jako mnoho dalších společností v technologické oblasti nyní dimenzujeme naši organizaci na základě současného rozsahu našeho podnikání a konzervativních předpovědí toho, jaký růst očekáváme v budoucnu,“ ukončil šéf Twitche zprávu.

Twitch hromadně propouští
Twitch hromadně propouští
: depositphotos.com