Přejít k hlavnímu obsahu

Myslel, že je ve videohře a má víc životů. Muž zběsilou jízdou napodobil GTA

11. 1. 2024 | 17:15 Kauza
GTA v reálném světě? Kanadská policie musela čelit opravdu ojedinělé situaci. Muž z Vancouveru se policejním orgánům přiznal k bezohledné jízdě, při které si údajně představil, že je postavou ve videohře.
Policie ve Vancouveru - ilustrační foto
Policie ve Vancouveru - ilustrační foto
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

V listopadu 2021 byl Mitchell Kurtis Anderson několikrát nahlášen za nebezpečnou jízdu. Svědci jeho tehdejších jízd uvedli, že najížděl na obrubníky, málem srazil chodce a bezdůvodně stál uprostřed křižovatky.

Když policie dorazila na místo, našla Andersona v příkopu, stále sedícího ve své modré Hondě Civic. Nejpodivnější se na celé situaci nakonec ukázal důvod, který Andersona k takovému chování vedl. 27letý mladík se totiž rozhodl prožít GTA v reálném světě.

„V podstatě věřil, že žije v počítačové simulaci a že pokud zemře, prostě se znovu objeví na jiném místě a jeho život bude lepší,“ uvedl nyní Andersonův právník. I přes bizarní záminku k takto nebezpečnému chování byl ale soud shovívavý a po dvou letech si tak Anderson odnesl pouze dočasný zákaz řízení a dvanáctiměsíční podmínku.

Muž údajně v minulosti zneužíval drogy a alkohol. Jeho obhájce tvrdil, že Anderson bral drogy, aby se zbavil depresí, což ho poslalo do spirály. Obvinění z řízení pod vlivem alkoholu a odmítnutí dechové zkoušky byla během procesu rovněž stažena

GTA V - ilustrační foto
GTA V - ilustrační foto
: depositphotos.com
Zdroj: dexerto.com
Štítky: GTA, nehoda, auto