Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: UNiTY jsou ze hry venku. ECSTATIC byli nad jejich síly

13. 1. 2024 | 16:42 Counter-Strike 2 Live coverage
Třetí evropská kvalifikace na PGL Major pokračuje svým druhým dnem, do kterého se dostala pouze šestnáctka nejlepších týmů. Tentokrát v ní má česko-slovenská scéna své zastoupení díky UNiTY, bronzovým medailistům loňského vrcholu sezóny Tipsport MČR CS. Sestava si jako jediná neprošla změnami a vyladěnou souhru může již dnes přetavit v evropský úspěch.
Martin „Pechyn“ Pechoušek na Tipsport MČR CS 2023
Martin „Pechyn“ Pechoušek na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTY se hned v prvním kvalifikačním turnaji dokázali probojovat do pokročilé fáze. Tehdy prošli mezi 32 nejlepších týmů, kde jejich cesta skončila na silném švédském mixu Johnny Speeds. Druhá kvalifikace jim vyšla o poznání hůře, když si na konto připsali jen jednu výhru a rozloučili se již ve třetím kole pavouka.

Právě trojka ale může být osudovým číslem. V dalším otevřeném turnaji s tímto pořadovým číslem totiž září z česko-slovenských zástupců nejvíce a mezi elitní šestnáctkou budou usilovat o postup do uzavřené části. Tam po minulém tažení čekají SINNERS a díky první kvalifikaci také Matúš „MATYS“ Šimko a Entropiq.

V prvním dni nedělal UNiTY nikdo velké potíže, nejvíce jim akademie 1win dokázala znepříjemnit zápas osmi body. Sobotní část už ale bude úplně o něčem jiném. Hned první soupeř je hodně silný, jedná se o Dány z ECSTATIC. Pokud by tento zápas UNiTY zvládli, tak si o postup zahrají s vítězem duelu 500 vs. Space.

Cesta UNiTY:

  • vs.  Rusko Andelians – 13:3
  • vs.  Rusko CYBER.TSU – 13:2
  • vs.  Evropa TEAM MAXX – 13:4
  • vs.  Rusko 1win AC – 13:8
  • vs.  Estonsko MEHED – 13:4
  • vs.  Rusko Comedyclub – 13:7
  • vs.  Dánsko ECSTATIC – 13:16
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.