Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: vítězná premiéra českého talentu, demolice veteránů i rekordní sledovanost

14. 1. 2024 | 12:35 League of Legends Reportáž
Hned čtyři čeští hráči se v sobotu ukázali během prvního kola LEC. Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends začal dobře pro tři z nich - Marek „Humanoid“ Brázda slavil úspěch Fnatic proti Karmine Corp, Adam „Jackies“ Jeřábek a Patrik „Patrik“ Jírů v dresu GIANTX přehráli Vitality v čele s Matyášem „Carzzy“ Orságem. O největší překvapení kola se postarali MAD Lions KOI, kteří naprosto přejeli veterány z Team Heretics.
LEC: vítězná premiéra českého talentu, demolice veteránů i rekordní sledovanost
LEC: vítězná premiéra českého talentu, demolice veteránů i rekordní sledovanost
Zdroj: LEC (s povolením)

V novém studiu LEC byla odpálena nová éra evropského League of Legends. Do ligy se konečně připojila francouzská organizace Karmine Corp, která s sebou přinesla i jednu z největších fanouškovských základen. To se podepsalo i na sledovanosti včerejších zápasů - během souboje KC proti Fnatic naladilo LEC přes 617 tisíc diváků. To je oproti prvnímu dni loňského zimního splitu 30% nárůst.

Známými jmény nabušená sestava KC ale úspěšný debut nezažila. I přes občasná zaváhání si Fnatic došli pro premiérovou výhru Winter Splitu. S problémy se potýkali i G2Team BDS ale špatnými rozhodnutími špíl zahodil. Dva největší favoriti tak mohou jít do dalšího zápasu spokojení.

Výhru mohla slavit i obnovená sestava SK Gaming, největší překvapení si připravili MAD Lions KOI, kteří naprosto přejeli Team Heretics. Premiéra bývalého jádra G2 dopadla hrůzostrašně. To se ale nedá říct o debutu Adama „Jackies“ Jeřábka. 19letý český midlaner si i díky rozhodující akci na konci hry (video na konci článku) vysloužil ocenění MVP.

Druhý den zimního splitu LEC je v plánu v neděli 14. ledna. Program načne souboj GIANTX proti Team BDS od 17:00. LEC můžete žive sledovat na Twitchi - LEC, Caedrel nebo HITPOINT.

Výsledky prvního kola:

Team BDS 0:1 G2 Esports
Rogue 0:1 SK Gaming
Karmine Corp 0:1 Fnatic
Vitality 0:1 GIANTX
MAD Lions KOI 1:0 Team Heretics

Nedělní program:

17:00 - GIANTX vs. Team BDS
18:00 - MAD Lions KOI vs. SK Gaming
19:00 - G2 Esports vs. Karmine Corp
20:00 - Fnatic vs. Vitality
21:00 - Rogue vs. Team Heretics

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).