Přejít k hlavnímu obsahu

Rok Marka Brázdy? Český midlaner hraje parádně, Fnatic bez porážky

15. 1. 2024 | 09:00 League of Legends Reportáž
Český midlaner Marek „Humanoid“ Brázda na začátku zimního splitu ukazuje, že může patřit mezi nejlepší hráče Evropy i před play-off. V první hře i přes horší skóre výrazně dopomohl k vítězství, v té druhé naprosto dominoval. Fnatic mají na kontě první dvě vítězství a do sezóny vstoupili ideálně. V neděli je čekají dosud neporažení SK Gaming.
Rok Marka Brázdy? Český midlaner hraje parádně, Fnatic ještě neprohráli
Rok Marka Brázdy? Český midlaner hraje parádně, Fnatic ještě neprohráli
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Marek „Humanoid“ Brázda dělá všechno pro to, aby ze sebe navždy strhl nálepku hráče, který v základní části nehraje dobré League of Legends. Český profesionál v prvních dvou zápasech LEC zářil, překvapil i diváky. „Změna klimatu opravdu narušuje přirozený řád věcí, je začátek zimy, a přesto vidím venku druhy, které by měly být v klidu, jako jsou včely, komáři a Humanoid,“ vtipkoval jeden z fanoušků.

Za Azira předvedl Humanoid další ze svých top výkonů. Po hře si pochvaloval spolupráci s Ivánem „Razork“ Martínem Díazem i zbytkem týmu. „Hrajeme velice dobře a naše synergie s Razorkem se zlepšuje. Jsme i mnohem lepší jako tým,“ pochvalovala si česká hvězda aktuální stav Fnatic.

Ti jsou se dvěma výhrami na první místě LEC spolu s G2 Esports a SK Gaming. Nejlepší tým loňské sezóny si poradil s Karmine Corp, zatímco SK Gaming se postarali o MAD Lions KOI. V prvním zápase nedělního programu nestačili GIANTX s Adamem „Jackies“ Jeřábkem a Patrikem „Patrik“ Jírů na Team BDS. V posledním mači si první vítězství připsal Team Heretics. Zkušení veterání přejeli Rogue.

Třetí den zimního splitu LEC je v plánu na pondělí 15. ledna. Program načne souboj Team Vitality proti Team BDS od 17:00. LEC můžete žive sledovat na Twitchi - LECCaedrel nebo HITPOINT.

Nedělní výsledky:

GIANTX 0:1 Team BDS
MAD Lions KOI 0:SK Gaming
G2 Esports 1:0 Karmine Corp
Fnatic 1:0 Team Vitality
Rogue 0:1 Team Heretics

Pondělní program:

Team Vitality vs. Team BDS
G2 Esports vs. Rogue
Team Heretics vs. GIANTX
Karmine Corp vs. MAD Lions KOI
SK Gaming vs. Fnatic

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).