Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: UNiTY se rozplynul sen, daří se mixům. Ostatní týmy jdou do hry dnes

15. 1. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Do poslední evropské kvalifikace na PGL Major se přihlásily skoro dva tisíce týmů. Organizátoři tak museli změnit formát a tentokrát se hned bude hrát hned ve třech dnech. V neděli byla na programu horní polovina pavouka, kterou do dalšího dne prošly tři týmy s českými a slovenskými hráči. Další várka, v čele se Sampi.Tipsport a Dynamem Eclot, jde do boje dnes.
Lukáš „luko“ Hrabčík na Tipsport MČR CS 2023
Lukáš „luko“ Hrabčík na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Rekordní počet účastníků, co se týče evropské kvalifikace na Major, donutil pořadatele k úpravě systému. Kvůli technickým omezením se však rozhodli pavouka rozdělit na dvě samostatné části a na více dní. Ohlasy byly spíše negativní, protože nikoho ani nenapadlo, že by v neděli musel čekat na první zápas do pondělí.

Přesto jsme v nedělní části našli celou řadu českých a slovenských reprezentantů. Z domácí špičky jako jediní v horní polovině pavouka nastoupili UNiTY, kterým se ale oproti minulým turnajům vůbec nedařilo. Už ve čtvrtém kole obdrželi výprask od GHR Esports a s kvalifikacemi na vysněný Major se pro tentokrát loučí.

Už v prvním kole vypadla eSuba, ve druhém skončila pouť ANDROMEDY a týmu XD-XD, který přitom na úvod turnaje naprosto šokoval Team Secret s Guyem „anarkez“ Trachtmanem. Ve třetím kole dali kvalifikaci sbohem Kluci z naší školky a Jiří „Jimmbo“ Kamenický se svou evropskou sestavou W0rstplayers.

V dalším kole s pořadovým číslem čtyři vypadl vedle UNiTY také Ruslan „woozzzi“ Aliev i sestavy Cucumber a HalttunenWho. Kdo chtěl, mohl v této fázi už pro neděli skončit, ale tři další týmy odehrály ještě jeden duel. Do úterního dne postoupil entropik ostrava s Untouchabless, kteří vyřadili krajany z Yenkee AC.

K těmto dvěma celkům musíme připočíst ještě m1xx, na jehož soupisce najdeme Martina „zur1s“ Slámu a Andreje „Adejis“ Kameništiaka. Těm se spolu se zahraničními kolegy podařilo vyřadit HAVU Gaming, nejlepší tým kvalifikace podle HLTV žebříčku! Páté kolo (TOP 128 celkově) si ale nechali až na úterý.

Kdo zůstává ve hře z horní poloviny pavouka:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.