Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra T1 Rekklese. Byl zvolen nejlepším hráčem, sérii nakonec nezvládl

16. 1. 2024 | 16:45 League of Legends Reportáž
Martin „Rekkles“ Larsson má za sebou první soutěžní utkání v dresu slavné korejské organizace T1. V rámci LCK CL nastoupil proti KDF Challengers a ukázal, že mezi korejskými talenty se neztratí. V prvním hře byla dokonce švédská legenda vyhlášena MVP. Další dvě dějství ale T1 Esports Academy nezvládla a prohrála 1:2. Korejské angažmá Rekklese tak začalo neúspěšně.
Premiéra T1 Rekklese. Byl zvolen nejlepším hráčem, sérii nakonec nezvládl
Premiéra T1 Rekklese. Byl zvolen nejlepším hráčem, sérii nakonec nezvládl
Zdroj: twitch.tv

Žádný evropský hráč League of Legends se ještě v minulosti nevydal na podobné dobrodružství. Martin „Rekkles“ Larsson vyrazil ve svých 27 letech do Koreji, kde se upsal T1 Esports Academy a rozvíjí své schopnosti na roli supporta. K té přestoupil do dlouhých letech strávených jako ADC.

Prvním soupeřem B-týmu T1 byli KDF Challengers. Organizace po posledním nepovedeném splitu, kdy se mančaft umístil na posledním místě, překopala sestavu. Upravená pětice v první hře na Rekklese a spol. nestačila. Švéd odehrál vynikající hru za Sennu a vysloužil si ocenění nejlepšího hráče na Summoner's Riftu.

Vyhlídky do druhého špílu byly pozitivní, T1 Esports Academy ukázala, že může hrát dobré League of Legends. To se částečně potvrdilo i v druhé hře, která se zařadila mezi nejzábavnější profesionální hry posledních měsíců. Yoon „Poby“ Sung-won s Neeko bavil, jeho flanky připomínaly legendární play od Jespera „Zven“ Svenningsena. Už se zdálo, že se T1 dostávají do tempa. Lee „Pungyeon“ Jong-hyuk ale backdoorem zamezil comebacku.

Poslední hra byla dlouho vyrovnaná, vyhrát mohl kdokoli. Maličkosti a neopatrnost jednotlivců z T1 Esports Academy ale nakonec rozhodla ve prospěch KDF. Rekkles se tak z prvního vítězství radovat nemůže. Další zápas česká švédskou legendu v pátek od 6:00, kdy T1 vyzvou DK Challengers.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).