Přejít k hlavnímu obsahu

Podrobný rozbor: Jakým způsobem cheatoval KWERTZZův týmový spoluhráč?

16. 1. 2024 | 19:10 Counter-Strike 2 Video
Něco takového se jen tak nevidí. Pořadatelé European Pro League se po diskvalifikaci týmu The Prodigies rozhodli jít s kůží na trh a zveřejnili video, ve kterém kouč poraženého celku MOUZ NXT rozebírá herní situace Alvara „consss“ Rämmana. Jedná se o důkazní materiál, na základě kterého si estonský spoluhráč Simona „KWERTZZ“ Horáka vysloužil manuální ban za cheating.

The Prodigies je projekt pro hráče pod agenturou Prodigy Agency, skrze který si hraním mezinárodních turnajů snaží najít trvalé působiště. Takto to minulá sestava dotáhla až do ESL Challenger League. Nikoho by však ani nenapadlo, že nejvíce respektovaná hráčská agentura na poli CS2 má ve svých řadách cheatera.

K odhalení došlo manuální cestou, nikoliv díky anti-cheatu. „The Prodigies byli diskvalifikováni z turnaje EPL Season 9: Division 2 kvůli cheatování hráče consss,“ zaznělo v oficiálním prohlášení. Organizátoři chtěli být transparentní a o dvacet hodin později vydali podrobné video estonského hráče Alvara „consss“ Rämmana.

Bývalí i současní spoluhráči okamžitě vydali prohlášení, že o cheatingu neměli žádné tušení. „S okamžitou platností se nebudu účastnit žádných dalších aktivit v rámci projektu The Prodigies, dokud se věci zcela neobjasní,“ vyjádřil se šokovaný Simon „KWERTZZ“ Horák na adresu svého dnes zřejmě už bývalého spoluhráče.

Nyní bude zajímavé sledovat, jak se k situaci postaví další strany a subjekty, případně sám hráč, který zatím mlčí. Neoprávněný ban nelze u manuálně udělených trestů nikdy stoprocentně vyloučit. Pokud existuje šance, že byl hráč potrestán neprávem, tak se za něj CEO agentury Prodigy Jérôme Coupez bude vždy rvát.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.