Přejít k hlavnímu obsahu

Víme, které týmy si zahrají o vůbec první major v Counter-Strike 2

22. 1. 2024 | 19:20 Counter-Strike 2 Preview
První major turnaj ve hře Counter-Strike 2 je na obzoru, velkolepá show odstartuje už v polovině března v dánské Kodani. Ještě předtím ale čeká hráče souboj RMR, ze kterého vzejde 24 finálních účastníků turnaje.
PGL Major Copenhagen 2024
PGL Major Copenhagen 2024
Zdroj: https://press.pglesports.com/235213-pgl-cs2-major-copenhagen-2024-the-first-ever-counter-strike-2-major-will-take-place-next-year-in-denmark

Týmy čeká poslední výzva před účastí na historicky prvním majoru nejnovějšího titulu Counter-Strike. RMR je závěrečnou soutěží všech kvalifikovaných celků z hlavních regionů: Ameriky, Asie a Evropy.

Nejen velikost regionu ale také dominance na majoru v Paříži zajistila místo pro 32 týmů Evropy a SNS (Společenství nezávislých států pozn. red.). Ze dvou skupin po šestnácti pak vzejde osm nejlepších z každé z nich, kteří postoupí na Major. Další tři se pak zapojí do rozhodující kvalifikace, z níž vzejde poslední postupující tým.

Americký RMR tvoří 16 týmů reprezentujících Severní i Jižní Ameriku. Kromě týmu FURIA, který obdržel pozvánku díky svému umístění v Paříži, se všechny ostatní týmy kvalifikovaly prostřednictvím uzavřených kvalifikací jednotlivých subregionů. Zajímavý souboj pak svedou týmy  asijsko-pacifického RMR, kde týmy z celé východní polokoule zabojují o pouhá dvě místa na Major.

Na vyvrcholení regionálních bojů v Bukurešti vyrazí tři slovenští střelci. David „frozen“ Čerňanský bude při premiérové účasti s FaZe Clanem patřit mezi největší favority, Martin „STYKO“ Styk se po návratu do Apeks bude snažit navázat na zázračnou jízdu v Paříži a Matúš „MATYS“ Šimko se na této úrovni představí poprvé. Ve slavné organizaci fnatic je vycházející slovenská hvězda v těch nejlepších rukách.

Kdy se turnaje odehrají?

Evropa A: 14. - 17. února
Evropa B: 19. - 22. února
Asie: 26. - 28. února
Amerika: 1. - 4. března

RMR Major Copenhagen 2024
RMR Major Copenhagen 2024
: reddit.com