Přejít k hlavnímu obsahu

Youtuber chce podat žalobu na Ubisoft. Společnost zbaví The Crew veškeré hodnoty

23. 1. 2024 | 11:23 Lifestyle
Ubisoft se dostává do potenciálního problému poté, co oznámil konec online serverů původního The Crew ke konci března roku 2024. To by znamenalo nemožnost hraní pro kohokoliv, kdo si hru zakoupil. Youtuber Ross Scott chystá žalobu, protože pro uživatele tím titul ztrácí hodnotu. Ubisoft zatm nevydal žádné oficiální prohlášení.
The Crew zastavuje své servery ke konci března
The Crew zastavuje své servery ke konci března
Zdroj: Ubisoft

Ross Scott je známý tvůrce obsahu na platformě YouTube a zároveň je známý také díky tvorbě seriálu Freeman's Mind, který reflektuje jednu z nejlegendárnějších her všech dob - Half-Life. Ross se v současné době chystá podat žalobu na společnost Ubisoft, důvodem je omezení závodní The Crew. „Zastavení této hry, které proběhne 31. března, představuje šedou zónu, kterou bych rád napadl,“ prohlásil Ross.

The Crew lze hrát pouze online a po uzavření serverů tak bude nepoužitelná. Lidé, co si ji koupili, tak nebudou mít možnost si ji znovu zahrát, což je přesně bod, který by chtěl Ross v žalobě vytknout. „Ubisoft učiní hru nepoužitelnou a zbaví ji veškeré své hodnoty,“ řekl Ross na svých sociálních sítích.

Myslím, že argumentem je, že The Crew byla prodávána na základě trvalé licence, nikoliv předplatného, takže nám bylo prodáváno zboží, nikoliv služba,“ zmiňuje Ross ve videu, které vložil na svůj kanál Accursed Farms. „Prodejce následně učinil hru nepoužitelnou a zbavil ji veškeré hodnoty po okamžiku prodeje. Je možné, že ani tento argument neobstojí, a v tom případě si myslím, že neexistuje žádný způsob, jak tuto praxi zastavit, přinejmenším v USA,“ dodal youtuber.

Jedná se o vysoce prestižní hru, která byla prodávána v obchodech na základě trvalé licence. Kupujícím teď nezůstane nic. Tohle je asi tak dokonalá příležitost, kdy můžeme v této věci napadnout systém,“ obhajuje Ross svůj postoj v rámci žaloby. 

Zdroj: Pcgamesn.com
Štítky: The Crew, Ubisoft, žaloba