Přejít k hlavnímu obsahu

Skončil v SINNERS a chce do Evropy. Český střelec si dnes zahrál s TSM

23. 1. 2024 | 13:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Simon „KWERTZZ“ Horák vidí svoji budoucnost na mezinárodní scéně. Po konci v SINNERS se opět objevoval v sestavě agentury Prodigy, ale dnes naskočil za slavnou organizaci TSM.
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport MČR CS 2023
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Časy Nicolaie „dev1ce“ Reedtze, Finna „karrigan“ Andersena a Petera „dupreeh“ Rasmussena jsou dávno pryč. TSM se však po více než šesti letech rozhodli vrátit na pole Counter-Striku. Sestavě pod vedením kapitána Valdemara „valde“ Bjørna Vangsy se zatím nedaří podle představ, a tak nastávají další změny.

Velkou ránu celému projektu uštědřil už na podzim trenér a tvůrce celé sestavy Rémy „XTQZZZ“ Quoniam, který se vrátil k týmu Vitality. Na jeho místo nastoupil asistent Lambert „Lambert“ Prigent, ale i ten organizaci opustil, konkrétně na začátku roku. Ve stejný čas odešla i hvězda Cai „CYPHER“ Watson.

TSM byli jedním z největších jmen v otevřených kvalifikacích na Major, četné změny ale zapříčinily, že se k postupu do další fáze ani nepřiblížili. Ihned poté si sbalil kufry nejzkušenější člen sestavy Audric „JACKZ“ Jug, jehož herní styl a role od začátku do týmu nezapadala. TSM tak nyní raději sázejí na dravé mládí.

Už při vzniku první sestavy po návratu na scénu TSM překvapili akvizicí nepříliš známého snipera Mădălin-Andreje „MoDo“ Mirey. Na začátku roku TSM posílil problémový talent Joel „joel“ Holmlund a mladší kostru by mohl doplnit Simon „KWERTZZ“ Horák. Bývalý hříšník se s týmem ukázal v dnešním zápase s GODSENT.

KWERTZZ už takto před více než rokem vypomáhal Endpoint, kde však nezakotvil. Podobná situace může nastat i nyní. TSM jsou však oficiálně ve čtyřech a Horákův herní styl by do současné sestavy mohl dobře zapadnout. GODSENT sice neporazili, ale český hráč se neztratil. Uvidíme, jestli se ukáže i v dalších duelech.

V jaké sestavě se TSM představili?

 Dánsko Valdemar „valde“ Bjørn Vangså
 Rusko Timofey „interz“ Yakushin
 Rumunsko Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea
 Švédsko Joel „joel“ Holmlund
 Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horák

 Dánsko Allan „Rejin“ Petersen – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.