Přejít k hlavnímu obsahu

Nemají hlavní sekci, přesto vítají akademii. Jaká je situace v ENTERPRISE?

23. 1. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Přestup
Kolem ENTERPRISE bylo od vyřazení na Tipsport MČR CS hrobové ticho. Česká organizace se sice objevila v kvalifikacích na PGL Major, ale šlo pouze o jednorázovou sestavu. Dílčí vysvětlení přichází až nyní. Zbývající členové hlavní sestavy míří do neaktivity a organizace vítá novou akademii EP Genesis, která bude do postavení nového „A“ týmu dočasně zastávat jeho pozici.
EP Genesis
EP Genesis
Zdroj: ENTERPRISE esports

Situace v ENTERPRISE je od nezdaru na vrcholu loňské sezóny zapeklitá. Kolem hráčů jako Michal „leckr“ Kadlíček, Josef „MoriiSko“ Maurenc nebo Robert „manguss“ Kasper se zřejmě nepodařilo postavit novou sestavu. Čistě v mixu si přitom někteří z nich pod hlavičkou EP poradili i se slavnou organizací BLEED.

Mlčení kolem hlavní sestavy bylo konečně prolomeno. „Hráči z našeho aktuálního hlavního rosteru se přesouvají do neaktivních rolí. O dalších změnách budeme informovat,“ napsali ENTERPRISE na své sociální sítě.

Přesto budou někdejší vicemistři ČR na domácí Counter-Strike scéně aktivní. Do svých řad totiž zlanařili mladou sestavu, která v roli akademie bude do vybudování nového „A“ týmu fungovat jako hlavní pětice.

Pod názvem EP Genesis bude nově vystupovat jádro dnes již bývalé sestavy ANDROMEDY, které posílil Martin „Happyy“ Hlaváč z DNE Thunders. O této akvizici v zákulisí spekulovalo již od prosince. Nadějná smečka vystrkovala drápky už v loňském roce a letos se bude moci rozvíjet v profesionálním prostředí.

Sestava EP Genesis:

 Slovensko Nicolas „N1KOLAJ“ Leško
 Česká republika Tomáš „Snaxieee“ Matějovič
 Česká republika Michal „PerdY“ Pokorný
 Česká republika Pavel „Fajr“ Tůma
 Česká republika Martin „Happyy“ Hlaváč

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.