Přejít k hlavnímu obsahu

Matejs v Ostravě favoritem. Sesadí hráče Entropiqu jedno z pražských "S"?

24. 1. 2024 | 18:00 EA SPORTS FC 24 Preview
Play-off FC Ostrava powered by Hyundai je za dveřmi. Čtyři nejlepší hráči ze skupinové části se přímo v OC Forum Nová Karolina utkají o co největší část z celkového prize poolu 40 000 Kč. Favoritem je vítěz finále posledního MČR a FC Brno Matěj „Matejs“ Dunka. Hraje ve velké pohodě a formě, což bude chtít potvrdit i před fanoušky v Ostravě. Podaří se mu to, nebo překvapí jeden z jeho soupeřů?
Matejs v Ostravě favoritem. Sesadí hráče Entropiqu jedno z pražských "S"?
Matejs v Ostravě favoritem. Sesadí hráče Entropiqu jedno z pražských "S"?
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Vládce v barvách Entropiqu

V rámci MČR FC 24 powered by Hyundai není lepšího hráče. Matěj „Matejs“ Dunka ukazuje, že jeho celkové vítězství z loňského ročníku rozhodně nebylo náhodné. Hned na první zastávce si poradil s veškerou konkurencí a došel si pro první triumf, podobně dobře se mu vedlo i v prvních fázích FC Ostrava.

Celkem má Matejs 14 odehraných utkání v uzavřených kvalifikacích. Hned v 11 případech odešel mistr ČR jako vítěz, pouze třikrát prohrál (dvakrát z toho o jediný gól). Největším debaklem byla prohra 2:12 s Martinem „Dalas“ Vujtíkem.

Výsledky FC Ostrava:

Matejs 8:5 Revy
Matejs 7:2 Totik
Matejs 4:3 Váňa
Matejs 2:12 Dalas
Matejs 3:2 Váňa

Hvězda Sparty chce konečně vyhrát

Dominik „Seron“ Čermák patří už několik let mezi nejužší elitu domácí FIFA/FC scény. Dříve řádil v barvách Sampi, teď obléká dres Sparty. Na MČR ale naposledy vyhrál na brněnské zastávce v roce 2022, od té doby na větší úspěch čeká. V Brně byl bronzový, teď bude mířit výš.

V aktuálním ročníku má podobnou formu jako Matejs, v nejdůležitějších zápasech mu ale vždy něco chybí. V Brně prohrál vždy o jedinou branku.

Výsledky FC Ostrava:

Seron 2:1 Dalas
Seron 4:5 CptKubajz
Seron 6:1 T9Laky
Seron 6:2 Peposlav
Seron 4:2 Saint_SB10

V Praze vyhrál, bude slávista úspěšný i v Ostravě?

Místo na finálovém turnaji si svými výkony vysloužil i Jakub „CptKubajz“ Pudil. Hráč reprezentující pražskou Slavii napravil zaváhání z brněnského turnaje, kde se nedostal ani mezi nejlepší osmičku, a v Ostravě si zahraje o potřebné body do celkové tabulky. Podle ní se pak určí top 8 na finálový turnaj.

Kvůli nepovedené uzavřené kvalifikaci před brněnským eventem má CptKubajz výrazně méně odehraných zápasů než jeho dva největší konkurenti. Celkem nastoupil do osmi zápasů, přemožitele poznal ve třech případech.

Výsledky FC Ostrava:

CptKubajz 5:4 Seron
CptKubajz 2:1 Dalas
CptKubajz 5:4 MarioOoso99
CptKubajz 6:4 Caster
CptKubajz 3:4 MarioOoso99

Překvapí jediný slovenský zástupce?

V Ostravě sice budou asi největším outsiderem, rozhodně ale dokáže potrápit ty nejlepší a soupeři s ním budou muset počítat. Dominik „Revy“ Révai za sebou nechal Miroslava „Totik“ Tótha nebo Lukáše „T9Laky“ Poura a doplňuje přední trojici. Zástupce UNiTY bude jediným slovenským hráčem na turnaji.

Stejně jako Kubajzovi, také Revymu se před brněnskou zastávkou nedařilo a nekvalifikoval se do skupinové fáze. I on má v rámci MČR FC 24 powered by Hyundai bilanci pěti výher a tří proher.

Výsledky FC Ostrava:

Revy 4:3 Totik
Revy 5:8 Matejs
Revy 6:3 Saint_SB10
Revy 6:2 T9Laky
Revy 6:5 Emerickson

MČR FC 24 powered by Hyundai

Program play-off

13:00 - Matejs vs. Seron
13:45 - CptKubajz vs. Revy
14:30 - Zápas poražených
15:15 - Zápas vítězů
16:00 - Finále lower bracketu
16:45 - Grandfinále

Prize pool zastávky:

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

Kdo získá 20 000 Kč? Kooperativa FAKTORU zatím vládne T9Laky

Titulárním partnerem letošního ročníku je automobilka Hyundai, partnery budou také pojišťovna Kooperativa a výrobce monitorů Phillips Evnia.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).